Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Met Clown Willy langs attracties

MEDEMBLIK – Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking verheugen zich al geruime tijd op de Medemblikker kermis.

Dit traditionele volksfestijn barst donderdag 1 augustus los. Vijf dagen lang genieten, gezelligheid, spanning en sensatie. Clown Willy zet donderdag en vrijdag de boel op stelten. "Ik heb er enorm veel zin in", vertelt ze.

De clowntjeskermis op de eerste dag is een jarenlang traditie tijdens de kermis in de Radboudveste. Voor Clown Willy is dit evenement hét klapstuk van het jaar, alles moet wijken, zij geniet elk jaar weer met volle teugen. Wie kent Clown Willy na al die jaren niet? Hét gezicht van de kermis, in een kleurrijk pak en met bijzondere schmink. Kinderen kunnen zich de eerste kermisdag laten schminken in een tent naast de oliebollenkraam. De professionele schminkers staan vanaf 12.20 uur klaar om hen mooi te maken. "Als dat gebeurd is, gaan we allemaal gezamenlijk de kermis over. De attracties in, grapjes maken, smullen van allerlei lekkernijen en prijzen winnen!", zegt ze met een schaterlach.

Feest

Clown Willy gaat al jaren op vrijdagmiddag met mensen met een beperking de kermis op. Samen met de vele deelnemers en begeleiders gaat ze een rondje kermis en stapt ze met hen allerlei attracties in. "Ik vind het elk jaar fantastisch en voor mij is het één groot feest", vertelt Willy. "Om het gevoel te kennen, moet je het zelf een keertje meemaken. De Medemblikker clown zorgt dat ze op tijd voor café 't Zeepaardje, aan de Kaasmarkt is, waar alle deelnemers aan de kermis voor mensen met een beperking zich verzamelen.