Kom ook knutselen in het kasteel in Medemblik.
Kom ook knutselen in het kasteel in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Activiteiten in kasteel Radboud

MEDEMBLIK - Kom in de kerstvakantie gezellig knutselen in het kasteel! Kinderen kunnen kiezen tussen allerlei winterse- en kerstknutsels. Kosten zijn 5 euro per kind en dat is inclusief de hele dag toegang tot het gehele kasteel. Voor de kleintjes tot en met 4 jaar en museumkaarthouders is de bijdrage voor het knutselen 2 euro.

Een betoverend kerstconcert vindt plaats in Radboud op tweede kerstdag om 14.00 uur. Vier deze dag met Merain (zang, viool, Keltische harp) in de ridderzaal. Geniet van de mooiste kerstmuziek uit diverse landen. De muziek is op verfijnde wijze door Merain zelf bewerkt, waarbij de prachtige harmonie van de instrumenten een magische uitwerking heeft. Belangstellenden zijn van harte welkom in het kasteel. Kaarten zijn te bestellen via www.meraintrio.com.

In de kerstvakantie geeft huisvalkenier Birdlive ook zijn populaire uilenworkshop in de ridderzaal. Op vrijdag 27 december en 3 januari. Kinderen vanaf 6 jaar, ouders en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Deelnemers komen in contact met de uilen en leren van alles over deze prachtige vogels. De workshops beginnen om 14.00 uur. Kaartjes kosten 5 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Vanaf 13 jaar kost een kaartje 8 euro. Bij de workshop zit het museumbezoek inbegrepen.

A capella groep Full House en zandverhalenvertellers Zandstorm bundelen hun krachten in de bijzondere voorstelling Het Perfectste Feest Ooit. Afwisselend wordt het publiek gegrepen door de prachtige zandtekeningen van Sylvia Wybenga, de warme verhalen en de mooie muziek van Full House. Een zandvertelling in kerstsfeer voor iedereen van 5 tot 115 jaar. Kom zaterdag 28 december naar Kasteel Radboud, aan het Oudevaartsgat in Medemblik. De voorstelling begint om 16.00 uur. Toegang voor kinderen tot 12 jaar kost 6 euro en volwassenen betalen 8 euro. Reserveringen en informatie via www.fullhousevocals.nl.

Kijk voor meer informatie en tijden op kasteelradboud.nl/agenda.