Annemieke Robert (r) krijgt veel hulp van zus Marinka Peerdemann en moeder Carla Otter.
Annemieke Robert (r) krijgt veel hulp van zus Marinka Peerdemann en moeder Carla Otter. (Foto: aangeleverd)

Benefiet high tea voor Because We Carry

ANDIJK - In vakantiepark het Grootslag, Proefpolder 4 in Andijk, vindt zondag 5 januari een benefiet high tea plaats. De opbrengst komt volledig ten goede aan de organisatie Because We Carry, die hulp biedt aan vluchtelingen op Lesbos.

Organisator van de high tea, de Grootebroekse Annemieke Robert-Peerdemann, wil met de actie geld ophalen voor een speciaal project van deze organisatie; een ruimte speciaal voor zwangere en net bevallen vrouwen in vluchtelingenkamp Moria. In deze ruimte krijgen de vrouwen de broodnodige rust, advies, veiligheid en aandacht.

Vluchtelingenstroom

Annemieke Robert-Peerdemann is de organisator van de high tea. Ze legt uit waarom ze dit doet: "Toen de vluchtelingenstroom een aantal jaar geleden op gang kwam vond ik het afschuwelijk om alle beelden te zien en te bedenken wat deze mensen moesten meemaken. Thuis, in hun eigen land, waar ze alles en iedereen achter moesten laten door de oorlog. En ook alle gevaren en onzekerheden onderweg. Nu de stroom vluchtelingen weer toeneemt en ik las over de organisatie Because We Carry, besloot ik dat iets wilde doen. En omdat ik erg van koken houd, was de beslissing om een high tea te organiseren snel genomen!" Annemieke doet de organisatie, geholpen door vrienden, familie en ook door sponsors. Zoals door de horeca op vakantiepark het Grootslag in Andijk, waar de locatie gratis ter beschikking wordt gesteld. Op die manier kan de volledige opbrengst van de high tea ten goede komen aan het goede doel.

De high tea voor Because We Carry zit al vol, maar sponsoring en donaties zijn van harte welkom. Neem contact op via info@i-carry-high-tea.nl.