Nieuwbouwproject Stompetoren.
Nieuwbouwproject Stompetoren. Foto: aangeleverd

Nieuw dorpshart voor Stompetoren

REGIO - In Stompetoren krijgt het dorpshart een heel nieuw uiterlijk. Met de bouw van een gevarieerd aanbod aan woningen slaat Bouwbedrijf J. Nat & zn. b.v. volgens NVM-nieuwbouwspecialist Bas Zuiderwijk van VLIEG Makelaars OG de spijker op de kop. "Ze hebben de visie om het dorp iets extra's te geven, zijn bevlogen en zien dit echt als een prestigeproject."

Nieuwbouwbrochure 2019 Stompetoren maakt deel uit van de HAL-regio (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk), vertelt Bas Zuiderwijk van VLIEG Makelaars OG uit Heerhugowaard. "Dit is een groeikern en wordt ook weleens gezien als de bovenkant van de Randstad. Vroeger was Stompetoren echt een dorpje en nog steeds heeft het een dorps karakter, maar het is wel steeds meer bij de stad Alkmaar gaan horen. Met name mensen die dicht bij de stad willen wonen, maar toch de rust opzoeken van het landelijke trekken hier naartoe." Hoewel flink gegroeid, heeft het dorp door de jaren heen zijn eigen identiteit behouden, vervolgt Zuiderwijk.

"Er was hier al heel lang sprake van dat het dorpshart herontwikkeld moest worden. Er stond een ouderwets café met een zalencomplex dat dienstdeed als dorpshuis. Met de komst van een nieuw horecagebouw/dorpshuis, een grote supermarkt en een gevarieerd aanbod aan woningen krijgt Stompetoren nu een nieuw dorpshart. De architect, FKG architecten uit Koog aan de Zaan, heeft in de opzet van dit plan het dorpse karakter heel goed weten te vatten. van luchtwarmtepompen. Deze worden door zonnepanelen die in de daken van de woningen worden geïntegreerd, van de nodige stroom voorzien", aldus Nat.

Bouwrijp

In het dorpshart van Stompetoren realiseert Bouwbedrijf J. Nat & zn. b.v. elf rijwoningen (waarvan vier levensloopbestendig en twee starterswoningen), acht twee-onder-een-kapwoningen en twaalf appartementen. Architect van het plan is FKG architecten uit Koog aan de Zaan. Het perceel waar de woningen gebouwd gaan worden is inmiddels bouwrijp en met de bouw van het nabij gelegen horecagebouw/dorpshuis is Bouwbedrijf J. Nat & zn. b.v. gestart.

De eerste fase van het plan (elf rijwoningen) is begin december in verkoop gegaan. De prijzen van deze eengezinswoningen starten bij € 235.000. In maart 2019 zal de bouw van deze eerste fase starten. Daarna volgen de twaalf appartementen (vanaf ca. € 155.000 en tot slot de acht tweekappers (vanaf ca. € 332.500).

Informatie

Meer info, zie www.vlieg.nl