Nieuw jong talent geselecteerd

Voor Karavaan Festival

ALKMAAR - Vijf jonge theatermakers maakten afgelopen december speciaal voor de Winterkaravaan een nieuwe korte voorstelling. Karavaan selecteerde een van de makers om door te stromen naar Karavaan Festival deze zomer.

Ver van mijn boom

De twee publieksfavorieten van afgelopen Winterkaravaan waren de kleinkunst-voorstelling 'Ver van mijn boom' en de opera 'Vlag' van Collectief Ludvik. De vakjury koos uiteindelijk de voorstelling 'Ver van mijn boom' van theatermakers Janna Adank en Daisy Hagendoorn. Zij mogen de voorstelling uitwerken tot een avondvullende voorstelling die in premiere gaat op Karavaan Festival 30 mei t/m 10 juni.

Appels in de hoofdrol

In 'Ver van mijn boom' presenteerde het duo een voorstelling over territorium-drift met appels in de hoofdrol. Wat staat deze appels te wachten wanneer de mens zijn intrede doet? Willen zij de wensen van de mens vervullen? En zijn zij überhaupt bij machte iets te doen?
Theaterkrant schreef: Dat doen ze buitengewoon charmant met originele teksten en een aanstekelijk enthousiasme."

Nieuwe avontuur

Daisy en Janna kijken enorm uit naar hun nieuwe avontuur op Karavaan Festival: "We hebben ontzettend veel zin om onze voorstelling van de Winterkaravaan los te woelen, om te gooien, opnieuw uit te vinden en verder te ontwikkelen." Hun nieuwe voorstelling gaat op 31 mei in première (try-out op 30 mei) en is te zien tot en met 10 juni.

Ontdek meer jong talent

De voorstelling is los te bezoeken, of ontdek nog meer jong talent in de Nieuwe Makers Route. Kaartverkoop vanaf 5 april. www.karavaan.nl