Afbeelding
Foto: aangeleverd

Een reis door Andalusië met de gitaar

ALKMAAR - Een verhaal over de flamenco. Aan de hand van de belangrijke plekken in Andalusië neemt Jur Vermijs het publiek mee door de geschiedenis van de flamenco.

Op verhaal komen De Sociëteit

Wat is flamenco? Wat maakt deze prachtige kunstvorm zo bijzonder? Waar wordt over gezongen? Hoe werken de intrigerende ritmes? Tijdens het concert krijgt het publiek een demonstratie van de grote verscheidenheid van de flamencogitaar: van ritmisch opzwepende passages tot dromerige melodieën. Meer weten over de flamenco? Of gewoon genieten van deze mooie muziek, mét tapas na? Dan is een ieder van harte welkom op deze zondagmiddag. Graag van tevoren reserveren.

Over de gitarist

Rond zijn 17e kwam Jur Vermijs in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook een jaar in Spanje gestudeerd. Momenteel speelt hij veel met verschillende formaties en werkt hij aan eigen composities. Hij heeft het conservatorium afgerond en een jaar in Spanje gestudeerd als leerling van meestergitarist Paco Peña.

Informatie en reserveringen

De Sociëteit, Adres: Luttik Oudorp 78, Alkmaar. Tijd: 15.00 uur (de deur is open vanaf 14.30 uur) tot 18.00 uur. Kosten: € 10,00 (exclusief drankjes, inclusief tapas-hapjes). M: societeit@binnenstadscentrum.nl. T: 072 511 4715 / 06 44 49 07 72. W: www.de-societeit.nl