CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen.
CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen. (Foto: CDA)

CDA gaat voor meer woningbouw

ALKMAAR - Het CDA nodigt belangstellenden uit op donderdag 7 maart in het AFAS stadion in Alkmaar. Dan bespreken zij met elkaar oplossingen voor de woningmarkt. Het CDA verwacht veel mensen die pleiten voor meer woningbouw in hun dorp of stad.

Oplossen van woningtekort

De avond wordt ingeleid door onder andere staatssecretaris Mona Keijzer en provinciaal CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen. Ook licht Marjolein in het Klein toe hoe Tiny Houses kunnen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort en vertelt initiatiefnemer van 'De Woningmakers' Martin Bosch wat de bouwsector doet om woningbouw te versnellen. Alle aanwezigen worden uitgenodigd op een grote kaart van de regio met stickers de bouwlocatie van hun voorkeur te kiezen. Met dat beeld van alle gewenste bouwlocaties kunnen gemeenten en de provincie aan de slag.

Uitdaging

CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen: "Wat het CDA betreft is het versnellen van de woningbouw de belangrijkste uitdaging voor de provincie. Samen met de gemeenten moeten we dat aanpakken. Alle mensen die wachten op een koop- of huurwoning kunnen ideeën opdoen en reageren op de plannen, net als anderen die zich zorgen maken over het woningtekort. Het wordt een gezellige en nuttige avond op 7 maart."