Kom hier dat ik u kus.
Kom hier dat ik u kus. (Foto: BEN VAN DUIN)

Vervolg van de voorpagina.

Mona gaat in het theater werken. De voorstelling geeft wat dat betreft een inkijkje in de praktijk van het theater. Ook dat is herkenbaar voor de actrices.
Sophie: "Mona werkt samen met een autoritaire regisseur." Kirsten valt in: "Die bestaan echt". Sophie vervolgt: "Zeker bestaan die echt, de theaterwereld wordt heel reëel neergezet. Ik maakte onlangs letterlijk mee dat twee mannen niet bepaald genuanceerd over mij stonden te praten waar ik bij was, precies zoals Mona overkomt. Ik moest erom grinniken, maar kon dat niet delen met die twee mannen. Gelukkig komt er de laatste tijd verandering in, maar op sommige plekken in de theaterwereld zitten de machtsverhoudingen nog steeds volkomen scheef. Dat laat de voorstelling goed zien."

Scheve machtsverhoudingen

Heel veilige sfeer


Kirsten: "En tegelijkertijd is het theater ook een heel veilige sfeer natuurlijk, waarin je juist echt gezien wordt en jezelf kan zijn. Op veel plekken waar ik heb gewerkt worden juist goede gesprekken gevoerd over wezenlijke onderwerpen. Hier in dit repetitielokaal", ze wijst om zich heen; "In ieder geval wel."

Empowerment

Uiteindelijk durft Mona te kiezen voor hoe zij zelf haar leven wil leiden.

Sophie: "Er zit 'empowerment' in de voorstelling. Durf je leven te leiden en kijk eerlijk naar waar je vandaan komt. De kwetsbare Mona krijgt lef maar hoeft daarvoor niet haar onzekerheid op te geven of een heel nieuw leven te beginnen." Kirsten: "Ook als dappere volwassene mag je het soms niet weten." 'Sophie: "Die gedachte, dat je dapper én kwetsbaar tegelijk mag zijn, krijgt een mooi podium in deze voorstelling."

Toegangskaarten

'Kom hier dat ik u kus' is op donderdag 21 maart in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 29,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa van Theater De Vest (dagelijks tussen 12.00 tot 16.00 uur, tel 072- 548 99 99).