Concert Hadewijch

ALKMAAR - Een twintigtal zangers en muzikanten verzorgt vrijdag 8 maart vanaf 20.00 uur de voorstelling Hadewijch in de Sint Josephkerk, Nassaulaan 4 in Alkmaar.

De dichteres en mystica Hadewijch leefde in de dertiende eeuw in Vlaanderen. Zij schijnt een voor die tijd onafhankelijke, zelfbewuste en ontwikkelde vrouw te zijn geweest. Haar liefde voor God bracht zij onder woorden in haar minnedichten. Componist en muzikant Heleen van Els heeft vijf van deze minnedichten op muziek gezet en met een koor en een aantal muzikanten ingestudeerd.

In 2016 maakte deze groep uit Swifterbant in Alkmaar veel indruk met de prachtige muzikale uitvoering van het 'Evangelie naar Maria'. De minnedichten worden gezongen in het Middelnederlands. Theologe Jos van Steen houdt vooraf een korte inleiding over Hadewijch en haar liefdesmystiek. De kaartverkoop vindt plaats tussen 19.30 en 19.55 uur. De entree bedraagt € 7,50, exclusief programmaboekje met alle teksten. Voor meer informatie en opgave zie www.dezwaan-alkmaar.nl/programma en 06 55 27 61 04.