Klaar voor de start.
Klaar voor de start. (Foto: La Luuz fotografie)

Vervolg van voorpagina.

Enthousiast

Naast een gedegen draaiboek beschikt de Dijkloop over een enthousiast bestuur dat naast Linda bestaat uit Frank Smit (vrijwilligers en verkeersveiligheid), Joop Sinke (vergunningen en opstellen veiligheidsplan), Wouter Lak (social media), Denise Bruin Doornenbal (vrijwilligers en fotograaf), en Wim Smit (sponsoring). Linda benadrukt dat de organisatie van een dergelijk sportief evenement niet kan doorgaan zonder vrijwilligers. "Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsplan, vergunningen en het werven van sponsoren. Gelukkig beschikken we over zo'n 60 vrijwilligers die allen hun steentje bijdragen. Een pure noodzaak gezien het feit de Dijkloop een gezonde groei doormaakt. Het tweede jaar deden er 350 lopers mee en het jaar erop 450. Voor de komende Dijkloop verwachten we nog meer deelnemers, waarbij het reëel is - gezien de logistiek - als we tot de 700 inschrijvingen gaan. We zien elk jaar dezelfde gezichten aan de start verschijnen en dat zie ik als een soort garantie van de kwaliteit waar we voor staan."

Afstanden

Voor de jeugd zijn er twee afstanden. Een kidsrun van 600 meter voor 4 tot 8 jaar en een kidsrun van 1,5 kilometer voor 9 tot 12 jaar. Linda: "Bij de kidsruns staat meedoen voorop. Zo krijgen de deelnemertjes allemaal een leuke verrassing. Bij alle afstanden wordt gebruik gemaakt van professionele tijdsregistratie."

'Het is een pràchtig parcours'

Het parcours voor de twee kidsruns én de 5 kilometer voor volwassenen wordt uitgezet in Koedijk en voor de kwart marathon wordt uitgeweken naar recreatiegebied Geestmerambacht om weer terug te keren in Koedijk. "Het is een prachtig parcours over de dijk, door polder en natuurgebieden en met de start en finish in de gezellige dorpskern."

Imposant stadion

Voor Linda zelf is het hardlopen uitgegroeid tot 'iets meer dan recreatief'. Ze glundert als ze zegt: "Ik ben er zo'n vier jaar geleden aan begonnen en in oktober van het afgelopen jaar liep ik mijn eerste marathon in Amsterdam. Eén van de mooiste ervaringen in mijn leven was het finishen in het Olympisch Stadion. Bovendien liep ik een geweldige tijd wat mij op de lijst van Runnersworld op de 58e plek bij de dames bracht. Hoe gaaf is dat?", zegt Linda die al veel halve marathons in de benen heeft zitten. "Het gaat me niet zozeer om een podiumplek als wel om een snelle tijd neer te zetten. Die wil ik constant verbeteren." Voor dat doel loopt ze zo'n 50 à 60 kilometer per week. "Ik wil de marathon onder de drie uur lopen en ja, als ik er dan ooit aan eentje in Berlijn of New York mee kan doen, zou dat helemaal te gek zijn natuurlijk!"

Opzwepen

Met de 'eigen' Dijkloop loopt Linda niet mee. "Je kunt je focus niet op twee dingen tegelijk richten Ik wil een helikopterview op het evenement kunnen houden. Bovendien vind ik het veel te leuk om elke keer al die kinderen aan de start te zien staan. Frank kan ze als geen ander opzwepen van tevoren. We richten onze pijlen echt op de kinderen, om ze lekker in beweging te krijgen. Mijn eigen kinderen Anna (9) en Tygo (8) lopen ook mee. Ondanks dat ze er niet zo van zijn. Maar ik geef ze gewoon op, haha! Uiteindelijk vinden ze het hartstikke leuk, want alles verloopt altijd in een uitstekende sfeer. Dankzij de sponsors is er brood, fruit, water, zijn er medailles en zijn er zelfs een huisarts en fysiotherapeuten aanwezig. Het gaat tenslotte om kwaliteit, veiligheid en plezier. Voor iedereen is het feest, zowel voor de deelnemers aan de start als de ouders en opa's en oma's langs de route!"

Opgave

De eerste loop start 7 april om 11.00 uur. Voor meer informatie en opgave voor deze leuke loop zie: www.koedijkloop.nl