Vrienden van ODC De Vijfhoek.
Vrienden van ODC De Vijfhoek. (Foto: MARTIN J BOWRA)

Maak kennis met ODC De Vijfhoek

HEILOO - ODC De Vijfhoek van heeft dinsdag 12 maart 10.30 uur tot 14.30 uur de deuren wagenwijd open staan. ODC de Vijfhoek in Heiloo biedt plek, zorg, activiteiten en ontwikkeling aan kinderen van 0 tot 18 jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking uit de hele regio Alkmaar.

Welke kinderen gaan naar De Vijfhoek?

De beperkingen van de kinderen van De Vijfhoek zijn verschillend. Er zijn kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een motorische beperking, een zintuiglijke beperking, een communicatieve beperking of een contactstoornis. Ook komen kinderen naar De Vijfhoek die naast hun handicap om andere vormen van begeleiding vragen. Bijvoorbeeld kinderen met epilepsie, eet- en drinkproblemen, medische problemen of gedragsstoornissen. Zij worden begeleid door een team van begeleiders en een teamleider. Specialisten die verbonden zijn aan De Vijfhoek, zijn: orthopedagoog, muziekpedagoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en teamarts.

Ontwikkelen in een veilige en plezierige omgeving.

Bij De Vijfhoek is een kind met een handicap in de eerste plaats een kind. Een kind met mogelijkheden en beperkingen. Met respect en aandacht creƫren de medewerkers van De Vijfhoek voor elk kind een veilige en plezierige omgeving. In deze ambiance stelt De Vijfhoek voor ieder kind een begeleidingsplan op waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat. Dit plan is de leidraad voor de begeleiding. Het wordt in overleg met de ouders van het kind opgesteld en jaarlijks geƫvalueerd en zo nodig bijgesteld. De begeleiding is gebaseerd op vier uitgangspunten: begrijpen en begrepen worden, de ontwikkeling stimuleren, de omgeving aanpassen en de zelfstandigheid vergroten.

Wees welkom bij De Vijfhoek

Voor ouders/verzorgers/zorgverleners is deze 'open' dag goede mogelijkheid om eens een kijkje te nemen in de groepen van het orthopedagogisch dagcentrum en de verschillende activiteiten mee te maken. Een ieder is harte welkom, de koffie en thee staan klaar!

Het Vierkant 22 Heiloo Info: Angelique Besseling (teamleider ODC De Vijfhoek): abesseling@dewaerden.nl Zie www.vriendenvandevijfhoek.nl