Fit de zomer in begint nu

ALKMAAR - De afgelopen weken heeft het eerste lenteweer zich laten zien. Inmiddels staan hier de krokussen volop in bloei en de struiken beginnen uit te lopen. De eerste keer lekker buiten in het zonnetje koffiedrinken is inmiddels ook al een feit. Heerlijk! De lente geeft frisse moed, nieuwe energie, en ook al is het wellicht symbolisch, het voelt als een nieuwe start. Je krijgt er nieuwe energie van, en dit is het uitgelezen moment om die energie om te zetten in actie.

De lente is het moment om het sporten weer op te pakken of om te beginnen met sporten. Als je nu begint dan ben je straks lekker fit tegen de tijd dat de zomer begint. Ik hoor mensen vaak roepen dat ze nu gaan sporten en afvallen om straks een 'bikini-body' te hebben. Bij De Fitmaker geloven we niet zo in een 'bikini-body'. Niet iedereen hoeft in maatje 36-38 te passen, maar we vinden het wel belangrijk dat mensen fit zijn en lekker in hun vel zitten. Dat fit worden komt vanzelf als je gaat sporten. En of je dan in een xs op het strand zit of in een xl dat doet er dan niet zoveel toe. Je zult zien dat je als je je fit voelt, je goed voelt over je lijf, en dat straal je uit. Als je fit wilt worden betekent dat ook dat je goed voor jezelf moet zorgen. Lief zijn voor jezelf, en goed voor je lijf zorgen. Voor de één betekent dit wat meer ontspannen en meer slapen en een ander moet wat gezonder gaan eten. Beide zijn belangrijk.

Afvallen

En als je wat kilo's af moet vallen om een gezond en fit lichaam te hebben dan raden we je aan om dat langzaam te realiseren. Zonder crash dieet en zonder honger. Gezond eten, bewegen en goed voor jezelf zorgen dat zijn volgens ons de sleutelwoorden voor een fit lichaam en daar kan geen 'bikini-body' tegenop!

Fit-de-zomer-in challenge

Op 1 april starten we met een reeks van 12 lessen, de fit-de-zomer-in-challenge. Daag jezelf uit en kom meedoen. We gaan 12 weken bewegen (ieder op zijn eigen niveau, dus ook als je jaren niet gesport hebt kun je makkelijk mee doen. Met elkaar gaan we werken aan onze conditie, je kunt gebruik maken van een app om met je voeding en leefstijl aan de slag te gaan. Je krijgt een gratis informatiebijeenkomst over voeding en indien je dat wilt zou je er een traject van voedingscoaching in 12 weken bij kunnen doen.

Voor meer informatie kijk op www.fitmaker.nl