D.V.V. viert eeuwfeest.
D.V.V. viert eeuwfeest. (Foto: aangeleverd)

Gymvereniging D.V.V. viert eeuwfeest

LANGEDIJK - De Langedijkse gymvereniging D.V.V. heeft iets te vieren. Met een feestweek die op 5 oktober van start gaat, viert de vereniging haar 100-jarig bestaan met leden en belangstellenden.

Tijdens feestweek van alles te doen!

Tijdens de feestweek is voor jong en oud van alles te doen: onder meer een volleybaltoernooi, een circusschool, apenkooien, een goochelaar, een mis en afsluitend op 13 oktober een reünie voor (oud-)leden en geïnteresseerden.

Op een laag pitje

Honderd jaar geleden werd op 19 oktober D.V.V. (Door Vlugheid Vooruit) opgericht. Aanvankelijk alleen voor 31 manlijke leden, want pas in 1934 konden ook vrouwen lid worden van de vereniging. Tijdens de oorlog stond de sport op een laag pitje, aangezien de vereniging zich niet wenste aan te sluiten bij de door de bezetter ingestelde Kultuurkamer. Na de oorlog kwam D.V.V. tot grote bloei: het ledenaantal liep op tot 650 en leden als Truus Bruin en Riet Bruin maakten grote indruk op nationaal niveau.

Hoger plan

Toen in 2004 Turn Totaal Langedijk werd opgericht om het wedstrijd turnen in Langedijk naar een hoger plan te trekken, is D.V.V. doorgegaan als recreatieve gymvereniging. Hierbij is de nadruk komen te liggen op plezier en bewegen, van 2 tot 85 jaar. Wel organiseert de vereniging ieder jaar een clubkampioenschap voor de jeugd en een kampioenschap apenkooien, waarbij gestreden wordt om de felbegeerde 'Gouden Banaan'.

Al honderd jaar in beweging

D.V.V. is al honderd jaar in beweging en gaat daar met veel plezier nog heel lang mee door.