Gregory leeft en ademt muziek. Jij ook?
Gregory leeft en ademt muziek. Jij ook? (Foto: aangeleverd)

Music United is creatieve broedplek

ALKMAAR - Muziek geldt voor veel mensen als uitlaatklep, zo ook voor de twintigjarige Gregory uit Alkmaar. Gregory luistert, produceert en ademt muziek. Hij is echter van mening dat we tegenwoordig helaas te weinig tijd en ruimte hebben om echt samen muziek te maken. Om deze reden bedacht hij het initiatief: 'Music United!'.

'Wij willen een geweldige show in elkaar zetten!"

Music United is een collectief van jonge artiesten en muzikanten uit Alkmaar en omstreken. Het doel dat wordt nagestreefd is het stimuleren van creatieve ontplooiing en verbintenis genereren onder deze jonge artiesten en muzikanten. Om door middel van de gezamenlijke creativiteit een geweldige show in elkaar te zetten. Het collectief wordt begeleid door de stichting Talent and Dreams, die zo'n vijf jaar geleden in het leven werd geroepen. "Wij volgden het voorbeeld van Haarlem en zijn nu met Alkmaar, Bussum en Leiden een van de vier steden waar onze stichting is uitgerold", zegt project-initiator Julia Osendarp. "Onze stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente Alkmaar ter bevordering van de jongerenparticipatie in de maatschappij en samenleving. Music United past uitstekend in dat plaatje, dus toen Gregory zijn plannen bij ons bekendmaakte was hij op het juiste adres."

Experimenteren met muziek

Het initiatief Music United kan omschreven worden als een creatieve broedplek met de nadruk op de diversiteit tussen genres. De jongeren krijgen hier de tijd en ruimte om met elkaar te oefenen, te discussiƫren en te experimenteren over en met muziek. Met de komst van sociale media en de afhankelijkheid die dit met zich meebrengt, raken steeds meer jongeren afgezonderd. Het nadeel van sociale media in dit geval is dan ook dat jonge artiesten en muzikanten niet meer weten hoe zij in aanraking met elkaar moeten komen.

Music United is daarom op zoek naar jonge artiesten en muzikanten uit de regio Alkmaar die gemotiveerd zijn om de verbinding op te zoeken met
leeftijdsgenoten. Deze doelgroep bestaat uit jongeren tussen de 16 en 25 jaar, die enige ervaring en een hoop affiniteit met muziek hebben. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen genre, smaak, overtuiging, afkomst en geaardheid. Gregory: "Omdat het project binnenkort van start gaat roepen wij deze jongeren op om zich voor 1 mei aanstaande aan te melden. Dat kan via musicunited.alkmaar@gmail.com. Zodra de groep compleet is gaan we van start!"