Een auto kopen, leasen of financieren?

ALKMAAR - Sta je op het punt een andere auto te kopen dan sta je voor veel keuzes. Eerst het oerwoud aan nieuwe modellen. Ben je daar eindelijk uit, komt de volgende afweging: ga je kopen of leasen. En hoe weet je wat voor jou de beste optie is?

Kopen of leasen maakt niet uit: Klaver biedt het totaalpakket

Je kunt natuurlijk advies inwinnen. Maar waar en bij wie? Krijg je van een leasemaatschappij een eerlijk en objectief lease advies? Bij Klaver Auto en Klaver Lease wel. Of je nu een auto koopt of leaset, dat maakt eigenlijk niet uit. Klaver biedt namelijk het totaalpakket: de levering van een nieuwe of gebruikte auto, het onderhoud en reparaties, schadeherstel, en natuurlijk inruilen.

Alleen nog maar tanken

Hoe zit dat dan met (private) lease? Bij Lease betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van de auto. Je kiest een looptijd en het aantal kilometers dat je gaat rijden. Aan het eind van de looptijd lever je de auto weer in. Je wordt dus geen eigenaar van de auto. Wegenbelasting, WA-casco verzekering, pechhulp, onderhoud en reparaties zijn allemaal inbegrepen. Je hoeft alleen nog te tanken.

Schade

Heb je een keer schade, dan wordt het eigen risico in rekening gebracht. Deze kan variƫren van 150 tot 500 euro per schadegeval, net wat je in je leasecontract afspreekt. Het grote verschil tussen lease en kopen is: waar ligt het restwaarderisico. Als koper ligt dat risico bij jezelf. Bij lease ligt dat bij de leasemaatschappij. Schade heeft grote invloed op de restwaarde, maar ook wijzigingen in wet en regelgeving kunnen nadelig zijn. Zo was een lichte diesel zes jaar geleden nog heel populair. Vandaag de dag betaal je hier veel wegenbelasting voor en is de inruilwaarde na alle dieselschandalen ook hard gezakt.

Bij Klaver Lease aan het juiste adres

Besluit je te gaan leasen, dan zijn er veel aanbieders. Welke kies je dan? Wat is verstandig? Wil je niet leasen via een onpersoonlijke website, of een telefoonnummer die wordt opgenomen door een bandje met keuzetoetsen. Kies dan voor Klaver Lease. Daar kun je gewoon binnen stappen, in de showroom waar echte auto's staan die je kunt leasen, waar je een proefrit kunt maken, waar mensen zijn die je vragen kunt stellen, en waar je je huidige auto kunt inruilen. Dan ben je bij Klaver Auto en Klaver Lease aan het juiste adres. Graag tot ziens.

Berenkoog 2 Alkmaar, 0725208898, www.klaverautogroep.nl