Er worden topprestaties verricht in het mooie recreatieschap.
Er worden topprestaties verricht in het mooie recreatieschap. (Foto: Victor Krijt)

Topsportevenement Manege Beukers

OUDKARSPEL – In Oudkarspel vindt één van de meest aansprekende internationale Hippische topsportevenementen plaats; de North Holland Horse Trials (NHHT). Ook de komende editie op 19, 20 en 21 april staat garant voor spektakel.

De bollen komen weer uit de grond, de eerste lammetjes staan in de wei en het afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. Het is lente! En dat betekent niet alleen een heerlijk Paasweekend voor de boeg, maar ook de start van de vijfde editie van de NHHT. De wedstrijd is bijna volgeboekt met meer dan 200 deelnemers uit onder andere Japan, China en Noorwegen. Ook staat er dit jaar een grote Country Fair met meer dan twintig leuke en afwisselende kramen en foodtrucks.

Spectaculair

De afgelopen jaren heeft de North Holland Horse Trials zich ontwikkeld tot één van de meest aansprekende internationale Hippische topsport evenementen. Inmiddels zijn er al meer dan 200 deelnemers waardoor het weer een druk evenement zal worden, waarbij er op zaterdag 20 april de meeste drukte wordt verwacht tijdens de cross country. Dit is het meest spectaculaire onderdeel van het driedaagse evenement en voert de ruiters over de terreinen van manege Beukers en Recreatieschap Geestmerambacht. Het traject heeft een lengte van circa 4 kilometer met 25 hindernissen. Zo zijn er eenvoudige sprongen als een Steeple-heg, Picknick-tafel en Houtstapel maar ook moeilijkere opgaves als Waterpartijen, Bruggen, Heuvels op en af en zelfs een VW Kever als hindernis.

Toeschouwers

Voor toeschouwers is door het mooie open terrein prachtig zicht op de route en de hindernissen. Entree en parkeren is elke dag gratis.