Leerlingen in de weer met bijenkast.
Leerlingen in de weer met bijenkast. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen plaatsen bijenkast

OUDORP Leerlingen en docenten van het Heliomare College in Alkmaar plaatsten onlangs een bijenkast op het dak van het schoolgebouw aan de Amstelstraat in Oudorp.

In het kader van natuur- en milieu-educatie bestuderen zij vanuit een lokaal het gedrag van de bijen en gaan zij de bijenkast verzorgen. De honing die zij verzamelen wordt door de leerlingen verkocht in 'Gewoon leuk', het winkeltje van de leerlingen in wijkcentrum De Oever.

Maatschappelijke bijdrage

De bijenstand in Nederland loopt danig terug. Mede om die reden willen de leerlingen en de school hun steentje bijdragen om dit tij te keren. De stichting 'Vrienden van de Alk' maakte de aanschaf en het onderhoud van de bijenkast mede mogelijk.

Imker

Onder leiding van docent Marlène Sterk, die tevens imker is, ging een viertal leerlingen maandag 8 april de bijenkast bij 'De vriendelijke bij' in Callantsoog ophalen. 's Middags werd de bijenkast op de school geplaatst, waarop één van de leerlingen zei: "Wij gaan zorgen dat er steeds meer bijen komen!"

Bijenras Buckfas

Er is gekozen voor het bijenras 'Buckfas'. Deze bijensoort is speciaal is gekweekt op zachtaardigheid. En dat kwam goed uit want de leerlingen Sven, Ciska, Milan en Thijs konden dat aan den lijve ondervinden. De bijen zwermden gemoedelijk om hen heen, dus er was geen vuiltje aan de lucht.