Directeur AFD Adviesgroep Marcel Becker (l) met Yunus Yeniay voor de vestiging in Alkmaar.
Directeur AFD Adviesgroep Marcel Becker (l) met Yunus Yeniay voor de vestiging in Alkmaar. (Foto: Vincent de Vries/RM )

'We lopen nét een stapje harder'

ALKMAAR - "Ik heb heel vaak te maken met blije mensen en daar krijg ik positieve energie van", is het eerste wat Yunus Yeniay (36) antwoordt op de vraag waarom hij koos voor het vak van financieel adviseur. Onder de vlag van de AFD Adviesgroep startte hij twee jaar geleden als freelancer een kantoor in Alkmaar waar hij actief is met een team van vijf medewerkers en korte lijnen onderhoudt met een makelaardij en notariaat.

AFD Adviesgroep al vier decennia actief op financiële markt

"De AFD Adviesgroep startte 40 jaar geleden en heeft door de jaren heen een solide naam opgebouwd op het gebied van financiële diensten, hypotheken, verzekeringen en kredieten. Sinds 2008 ben ik werkzaam bij dit bedrijf, waar ik een heel brede kijk op de financiële dienstverlening heb ontwikkeld. Echter, door de jaren heen werd het sluiten van hypotheken echt mijn ding, waardoor ik het nu tot mijn corebusiness reken. Ik ben namelijk graag onder de mensen en houd van het persoonlijke contact."

Snel schakelen

Yunus Yeniay staat naar eigen zeggen altijd 'aan' en is 24/7 bereikbaar voor de klant. "Dat heb ik meegekregen in al die jaren als financieel adviseur bij AFD". meldt hij. "Ik houd ervan om de service waarmee AFD groot is geworden, ook in mijn eigen winkel te etaleren. Dus geen ingewikkeld gedoe met een laptop op tafel, maar helder en creatief uitgewerkte voorstellen in klare Jip & Janneke taal. Ik neem zowel overdag als 's avonds de tijd voor de klant en ontzorg ze van A tot Z." Werkweken van 50 à 60 uur zijn voor Yunus dus meer regel dan uitzondering. "Dat maakt me niets uit, want ik ben een doener. Ik vind het echt een kick als ik mijn klanten blij kan maken met een passende hypotheek."

Team

Yunus Yeniay prijst zich gelukkig met zijn team dat met zorg is samengesteld. "Het is één brok ervaring met veel kennis in de financiële dienstverlening. Deze kennis wordt onderling uitgewisseld waardoor we snel kunnen schakelen. Hetgeen alleen maar prettig is voor de klant." Glimlacht: "Bovendien is het een gezellig team, ook niet geheel onbelangrijk toch?"

Deur staat open

Loop gerust eens binnen bij deze vestiging van de AFD Adviesgroep aan de Thomas Kempislaan 46 in Alkmaar. "De deur staat altijd open en de koffie staat klaar. En je weet: als de klant niet in de gelegenheid is om langs te komen, dan bezoek ik ze net zo makkelijk thuis", besluit een enthousiaste Yunus Yeniay.

De AFD Adviesgroep Alkmaar is bereikbaar via 072-3033480 of 06-14815588. Of kijk voor meer informatie op www.afdadviesgroep.nl