Hoe lekker is dat? Yoga aan het strand...
Hoe lekker is dat? Yoga aan het strand... (Foto: aangeleverd)

Rust aan de kust met strandyoga

CASTRICUM - Josette van Bewussst & Geraldine van Kant van West geven vanaf zaterdag 4 mei wekelijks strandyoga op het strand van Castricum aan Zee bij Strandpaviljoen de Deining. De lessen staan in het teken van ontspanning, met de voeten in het zand en het geluid van de zee op de achtergrond. Na afloop van de les staat er een gezonde smoothie klaar. Josette en Geraldine geven de lessen afwisselend.

Geraldine is gepassioneerd Hatha Yoga docent. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor Yin Yoga en dat voelen de leerlingen terug in haar manier van lesgeven. Ondanks het Yang element is de les gericht op ontspanning. Op een rustige manier begeleidt ze iedereen door de les heen waardoor ook de meer actieve houdingen goed te volgen zijn. De deelnemers doen wat goed voelt. Waar nodig kunnen houdingen worden aangepast en dat maakt de les uitnodigend voor elke leeftijd.

Drukke levens

Josette nodigt mensen met haar yin yogalessen uit om even bewust stil te zijn. Het lichaam heeft veel te vertellen, alleen wordt daar niet altijd naar geluisterd. De boodschap van het lichaam wordt overstemd door de drukke levens, verplichtingen en de constante doe-modus. Yin yoga nodigt uit om eens naar de zijn-modus te komen. Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij ruimte wordt gecreƫerd in het lichaam, Rust in de kop en waardoor men lekkerder in het vel komt te zitten. Oja, nog een belangrijk detail, volgens de yoga-docentes: "Je hoeft er niet lenig voor te zijn! Wij nodigen iedereen uit om aan het begin van de les het ego buiten de deur te laten. Alleen maar zijn, voelen en je eigen grenzen ontdekken in jouw lichaam. Hoe meer je loslaat hoe leniger je uiteindelijk zult worden. De strandyoga gaat wekelijks door tenzij er windkracht 6 staat en/of het giet van de regen!" www.bewussst.nl