''Zaterdag 11 mei gaat de verkoop van deze vijf appartementen van start,'' zegt Edwin Balvers van Broekman Makelaars.
''Zaterdag 11 mei gaat de verkoop van deze vijf appartementen van start,'' zegt Edwin Balvers van Broekman Makelaars. (Foto: Vincent de Vries)

'Wonen in De Vergulde Molen is uniek'

ALKMAAR – Aan de voet van het Victoriapark, in het oostelijk deel van het bruisende stadscentrum van Alkmaar, realiseert de ontwikkelcombinatie Pro6 Vastgoed en Kennemer Haeve Vastgoed, een vijftal luxe appartementen met een inpandige parkeergarage. De Vergulde Molen wordt gebouwd op een stuk historisch Alkmaar, dat terugvoert naar een ver verleden.

Een stuk rijke historie in de Spanjaardstraat. Daar stond ooit de gerenommeerde 'Vergulde Molen'. Ruim 150 jaar geleden werd daar de beste koffie van de regio gemaald. Binnenkort is het mogelijk om in een van de nieuwe en luxe appartementen zelf een kopje koffie te drinken. Middenin de Alkmaarse binnenstad, met het Victoriapark op een steenworp afstand. ''Zaterdag 11 mei gaat de verkoop van deze vijf appartementen van start,'' zegt Edwin Balvers van Broekman Makelaars. ''Tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen belangstellenden terecht op ons kantoor aan het Geert Groteplein 21 in Alkmaar. Dit kleinschalige en statige appartementencomplex bestaat na realisatie uit een vijftal appartementen met een oppervlakte tussen de 51 en 107 vierkante meter en een vijftal parkeerplaatsen in de afgesloten inpandige parkeergarage op de begane grond.''

Historische panden

De twee appartementen op de eerste verdieping beschikken over aan de living aansluitende dakterrassen van 21 en 25 vierkante meter. De twee appartementen op de tweede verdieping bezitten allebei een uniek 'rooftop terrace' van resp. 29 en 32 vierkante meter met veel privacy en een prachtig uitzicht over de Alkmaarse binnenstad. Edwin Balvers: ''Een ongekend prachtige locatie in het oude centrum van Alkmaar, omgeven door historische panden.'' Lopend vanuit dit luxe appartement in de Spanjaardstraat hoeven de bewoners zich niet te vervelen. De kaasstad heeft een grote diversiteit aan goede winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Heerlijk struinen door de gezellige oude straatjes, even een terrasje pakken, varen door de grachten of een wandeling maken door het Victoriapark met aansluitend een kopje koffie in het IJkgebouw. Maar ook een bezoek aan een museum of de stadsschouwburg behoort tot de mogelijkheden.

Totaal vijf appartementen, met o.a. een 2-, 3- en een 4-kamerappartement. De koopsommen variëren van 215.00 tot 429.00 euro. Alle appartementen beschikken over een privéberging en er is een liftinstallatie. Belangstellenden kunnen zaterdag 11 mei terecht bij Broekman Makelaars aan het Geert Groteplein 21 in Alkmaar.