Er werd veel gerend, geklommen, gesprongen, gewandeld en gedanst tijdens de PCC-Actiedag
Er werd veel gerend, geklommen, gesprongen, gewandeld en gedanst tijdens de PCC-Actiedag (Foto: aangeleverd)

Zeer Zonnige PCC-Actiedag

REGIO - Tijdens Goede Vrijdag 19 april vond traditiegetrouw de jaarlijkse PCC-Actiedag plaats. Op deze bijzondere schooldag spannen de PCC-leerlingen zich in voor anderen, dichtbij of ver weg die het minder goed hebben getroffen. Er werd veel gerend, geklommen, gesprongen, gewandeld en gedanst.

De goede doelen die de vijf scholen dit jaar steunen, variƫren van stichting Kika, The Ocean Cleanup tot stichting Stop Hersentumoren via Team Jacobien. De PCC-leerlingen van de vijf vestigingen lieten zich sponsoren door familie, vrienden en buurtgenoten voor een keur aan activiteiten die ze op deze dag ondernamen. Op PCC Fabritius in Alkmaar namen de onderbouwleerlingen deel aan een spectaculaire 'obstacle run' in en rond de school. Op PCC Het Lyceum organiseerden de leerlingen van vwo-Xtra een markt voor buurtbewoners, terwijl de bovenbouwleerlingen deelnamen aan een dancemarathon in de aula, of gingen sporten. Ook de traditionele volleybalmarathon die een dag eerder op deze vestiging werd georganiseerd voor eindexamenleerlingen maakt deel uit van de actiedag. Op PCC Heiloo kon gekozen worden tussen een voetbaltoernooi of een wandeling-met-opdrachten.

Ook op PCC Bergen werd gevoetbald of deelgenomen aan een loop door het Bergense Bos.

De leerlingen van PCC Oosterhout renden of wandelden heen en weer tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Het prachtige weer voegde veel toe aan deze bijzondere schooldag op het PCC. Hoeveel geld er door de leerlingen is verdiend, zal de komende weken duidelijk worden.