Robin en Monique van der Sluis.
Robin en Monique van der Sluis. (Foto: aangeleverd)

'We willen laten zien hoe het ook kan'

ALKMAAR - "De dood is en blijft een lastig onderwerp, maar je moet er wel over nadenken. Je kunt namelijk zóveel mooie dingen doen voor, tijdens en na een uitvaart en dat willen we graag laten zien." Met deze insteek organiseren Monique van der Sluis en Natasja van der Woude zondag 12 mei van 10.00 tot 17.00 uur een afscheidsbeurs in de zaal van de Telefooncentrale in Alkmaar. Samen bundelen zij hun krachten om de bezoekers de andere kant van een uitvaart te laten zien.

Alkmaarse afscheidsbeurs biedt divers aanbod deelnemers

Monique van der Sluis (samen met haar man Robin initiator van Miss Bell Business & Events en Cateringservice Wesselius, red.) en uitvaartbegeleider Natasja van der Woude besloten tot het organiseren van deze beurs omdat er veel meer mogelijk is dan menigeen denkt. Monique: "Een uitvaart is heel persoonlijk en daarom is het mooi dat je van A tot Z aan de wensen van de cliënt kan voldoen om deze volledig ontzorgen. Er is altijd verdriet en dat kan bepaalde beslissingen rondom de uitvaart beïnvloeden. Dat is heel jammer omdat er naast het bestaande aanbod, heel veel 'uitstapjes' mogelijk zijn. Wij presenteren op 12 mei het hele pakket en geven antwoord op vragen over de kosten en de vele mogelijkheden. We hebben daartoe een zeer uiteenlopend aanbod van deelnemers uit Alkmaar en omstreken bereid gevonden zich op 12 mei bij ons te presenteren."

Alkmaarse stadsdichter Joris Brussel opent afcheidsbeurs

Wat kunnen de bezoekers zoal verwachten? "Uiteraard zijn wij zelf van de partij met onze cateringmogelijkheden en geeft Natasja een lezing over haar bedrijf in de uitvaartverzorging", vervolgt Monique. "Daarnaast zijn nog twee uitvaartverzorgingsbedrijven uitgenodigd, te weten Charon en Pieter Dekker. Bewust is gekozen voor drie verschillende bedrijven zodat bezoekers zich bij elk van hen goed kunnen laten informeren. Maar ook het vervoer, het notariskantoor Notaría, Art & Flowers bloemen, een bedrijf gespecialiseerd in het balsemen van lichamen, een fotograaf, natuurbegraafplaats 'Bos der Omarming' en een zogenaamde 'afscheidswand' met prachtige kaartjes zijn vertegenwoordigd op onze beurs die compleet volgeboekt is met een grote diversiteit aan standhouders. Het openingswoord wordt verricht door de Alkmaarse stadsdichter Joris Brussel." Kijk voor meer informatie over de deelnemers op www.afscheidsbeursalkmaar.nl of kijk op Facebook.

Gratis parkeren

De afscheidsbeurs is goed bereikbaar aan bij de Telefooncentrale aan de Koelmalaan 350 in Alkmaar, waar volop gratis beschikbare parkeermogelijkheden zijn. Tot ziens in de zaal van de Telefooncentrale.

Uitvaarbegeleider Natasja van der Woude.