Afbeelding
(Foto: (www.gezondheid.nl))

Hoe blijven we mooi, gezond & fit?

Heb je geen tijd om je twee keer per week in de sportschool uit te sloven? Of heb je alleen een super-de-luxe (en dure!) sportschool om de hoek? Dan kan het soms moeilijk lijken om fit te blijven. Niet is minder waar! Het grote geheim van een fit leven is bewegen. De volgende eenvoudige tips helpen je om meer te bewegen, en om lekker fit te worden!

1. Doe mee aan een fiets- of wandeltour

Hoe goed ken jij je stad of dorp écht? Doe eens mee aan een fiets- of wandeltour. Zo leer je alles over je omgeving en zul je je verbazen over de natuur dicht bij huis. Tegelijk wandel of fiets je ook nog eens een paar kilometer!

2. Loop vaker, loop sneller

Ga je even een boodschap doen? Ga dan eens te voet in plaats van met de fiets of, erger nog, auto. En als je dan toch te voet bent, probeer dan eens wat sneller te lopen dan normaal. Zo stijgt je hartslag ietsje, wat je vetverbranding en bloedsomloop stimuleert. Je kunt dit gemakkelijk eens per week doen.

3. Koop een stappenteller

Een stappenteller houdt bij hoeveel stappen je zet: ook die van je werkplek naar de koffieautomaat. Dat maakt het makkelijk om te checken of je wel genoeg beweegt op een dag. Onderzoek onder vrouwen wijst uit dat een gemiddelde van 10.000 stappen per dag leidt tot een lagere bloeddruk en verbeterde glucoseniveaus.

4. Doe oefeningen tijdens een reclameblok

Een reclameblok duurt al gauw anderhalve minuut. Tijd genoeg om van de bank af te komen en een paar snelle fitnessoefeningen te doen. Twintig sit-ups, tien push-ups en 25 kniebuigingen moet lukken, toch?

5. Ga vaker staan!

Wist je dat je 33% meer calorieen verbrandt als je staat dan wanneer je zit? Telefoneer dus staand, vouw staand de was op (zie ook tip 6) en blijf staan in de bus of tram. Makkelijker kan niet!

6. Maak een sport van schoonmaken

Hoewel schoonmaken vaak een vervelende klus blijft, kun je het eenvoudig leuker maken door je favoriete muziek op te zetten en op dubbel tempo met de stofzuiger door de woonkamer te sjezen. Ook het zemen van de ramen en het opruimen van de schuur kan een effectieve manier zijn om aan je dagelijkse portie beweging te komen.

(bron:www.gezondheid.nl)