Workshop Smartphone fotografie en andere cursussen bij Wordpress.
Workshop Smartphone fotografie en andere cursussen bij Wordpress. (Foto: aangeleverd)

Workshop smartphonefotografie en meer..

ALKMAAR - Een smartphone is niet meer weg te denken in de huidige maatschappij. Maar deze wordt niet alleen meer gebruikt om te bellen. Dit prachtige apparaat is tot mooie dingen in staat en één onderdeel hiervan is fotograferen.

Echter, dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Volg daarom de smartphone fotografieworkshop op 28 mei en leer behalve betere foto's te maken, ook de verborgen functies kennen. De workshop duurt ongeveer anderhalf uur maar dan weet de gebruiker alles wat ze weten moeten. Geschikt voor IOS en Android toestellen.

Website bouwen met Wordpress

Zelf in één dag leren om een Wordpress website te bouwen en te onderhouden? Dat kan met de cursus van Fred van Eck. De cursus Wordpress is een complete basiscursus en na afloop bent is men in staat om zelf een website te bouwen en te onderhouden. De cursus is laagdrempelig en inclusief een handig naslagwerk. Voor iedereen die wil weten hoe van het begin af aan een complete website opgezet moet worden. Van het installeren van de software tot het kiezen van een thema en gebruikmakend van de vele gratis plug-ins. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de noodzakelijke instellingen, als SEO, om goed gevonden te worden. Tijdens de cursus werkt de deelnemers achter hun eigen laptop en bouwt men aan een website in een aparte leeromgeving.


Op 14 mei kan men zich ook aanmelden voor de cursus digitale fotografie om alle functies goed te leren kennen die op de fotocamera aanwezig zijn. Alles aan de hand van duidelijke voorbeelden. De cursussen worden gegeven in Wijkcentrum de Oever te Alkmaar. Voor het complete aanbod, de cursusdatums en aanmelden, zie de website www.eckkies.nl en de advertentie elders in deze krant.