Saxofoonschool viert 20-jarig bestaan
Saxofoonschool viert 20-jarig bestaan (Foto: (Archieffoto))

Twee decennia Saxofoonschool

ALKMAAR - Met 20 jaar ervaring, heeft Jaap Winder als saxofonistleraar de nodige expertise. Vanaf het begin zijn er naast beginnende saxofonist ook de meer gevorderde saxofonisten, die langs zijn gekomen en inmiddels zeer gevorderd zijn of hun plek in diverse orkesten hebben gevonden.

De redenen om met saxofoonles te starten kunnen divers zijn. Een beginnende saxofonist zou bijvoorbeeld door Jaap klaar gestoomd kunnen worden om binnen een jaar in een big band te spelen. De wekelijkse les is dan de basis voor het spelen in de big band. Daarnaast kunnen mensen beginnen met les omdat ze de saxofoon gewoon een mooi instrument vinden.

Improvisatielessen

Nog niet zo veel speelervaring? Geen probleem! Met improvisatielessen is het mogelijk om vrij snel iets moois te spelen. Met behulp van geavanceerde software worden ter plekke begeleidingspartijen gemaakt waar de saxofonisten hun soleerkunsten op kunnen oefenen. Ook de gevorderde saxofonist kan hier zijn uitdaging in vinden.

Proefles

Zondagmiddag 12 mei is er een open dag van 14.00 tot 17.00 uur. Er is dan gelegenheid om een afspraak te maken voor een proefles. Zelf een saxofoon in het bezit hebben is niet nodig. kijk op saxofoonschoolalkmaar.nl voor verdere informatie.