Showroom is compact en overzichtelijk.
Showroom is compact en overzichtelijk. (Foto: Vincent de Vries)

'We zijn terug bij onze roots'

ALKMAAR - 'Qua showroom zijn we terug bij de basis, met alleen tegels en mozaïeken. We hebben afscheid genomen van het sanitair, zodat de showroom compacter en overzichtelijker is geworden." Aan het woord is Carol Peperkamp, samen met zijn broers Piet en Jan verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Alkmaarse familiebedrijf, gevestigd aan de Koelmalaan 330.

Met ruim 50 jaar ervaring in de tegelbranche is Peperkamp stevig verankerd in het Alkmaarse en onderscheidt het zich middels een aanbod tegels en mozaïeken dat nét iets anders is dan doorgaans op dit gebied wordt geleverd. Carol: "Van begin af aan hebben we een goede naam opgebouwd en zijn we altijd onderscheidend te werk gegaan. We zien het namelijk als een uitdaging om producten te tonen die je niet zo snel tegenkomt. In onze showroom hebben we een groot aanbod, want alleen al op het gebied van vloeren kunnen we er al zo'n 300 à 400 in diverse kleuren en formaten laten zien. En ook onze mozaïeken betrekken we van meerdere leveranciers om een zo apart mogelijk assortiment te bieden. Deze wand- en vloertegels zijn zowel verkrijgbaar in semi-handvorm tegels als de volledig met de hand gevormde en geglazuurde tegels." Volgens Carol Peperkamp is de trend tegenwoordig een zo groot mogelijke tegel en ook deze zijn in het aanbod van het Alkmaarse tegelbedrijf opgenomen. "Daarbij hebben we nooit de prijs-kwaliteitsverhouding uit het oog verloren, want deze is te allen tijde scherp. Tenslotte weten wij als geen ander wat er op dit gebied zoal te koop is."

Neem gerust een kijkje in de overzichtelijke showroom bij Peperkamp Tegels, waar het aanbod - al dan niet met een verse kop koffie - in alle rust kan worden bekeken. Bovendien is alle informatie uit de eerste hand verkrijgbaar.

www.peperkamptegels.nl.