De groene asperges schieten de grond uit en de eerste nieuwe aardappelen uit de kas zijn al weer gerooid.
De groene asperges schieten de grond uit en de eerste nieuwe aardappelen uit de kas zijn al weer gerooid. (Foto: Annemiek van Zon)

Volop voorjaar bij Bakkums Boetje

HEERHUGOWAARD - Het is weer volop voorjaar bij Bakkums Boetje, de groene asperges schieten de grond uit en de eerste nieuwe aardappelen uit de kas zijn al weer gerooid. Speciaal voor Bakkums Boetje heeft Annemiek van Zon, www.culinairwestfriesland.nl een aspergegerecht bedacht waarbij de nieuwe aardappelen geserveerd kunnen worden.

Alle ingrediënten van het recept zijn bij het boetje verkrijgbaar. Ook kan er een mooi cadeau van gemaakt worden voor Moederdag of is dit heerlijke recept zelf heel goed te bereiden om zo te genieten van de groene asperges. Tenslotte toch een bijzondere seizoensgroente van Heerhugowaardse bodem. Om het nog mooier maken is er tot en met zondag 12 mei een speciale actie bedacht. Bij aankoop van 1 kg groene asperges krijgt men een zakje nieuwe aardappelen cadeau! Verder zijn er vele andere gerechten gemaakt van groene asperges te koop zoals aspergesoep, pizza met asperges en aspergebrood.

Cadeaupakketten

Naast deze producten zijn er natuurlijk ook volop planten te koop en kunnen cadeaupakketten worden samengesteld met de diverse lokale producten! Op de site www.bakkumsboetje.nl staan nog meer gerechten die bereid kunnen worden met van de producten van Bakkums Boetje.

Een lekkere maaltijd met groene asperges, nieuwe aardappelen, zalm en aspergekruiden bij Bakkums Boetje uit Heerhugowaard is te verkrijgen en staat ook nog eens in vijftien minuten op tafel. Dit kan met het volgende recept van Annemiek van Zon, www.culinairwestfriesland.nl.

Ingrediënten

Ingrediënten voor twee personen:

500 gram dunne groene asperges
1 gesnipperd sjalotje

optioneel 1/2 rood pepertjes, fijn gesneden

1 gesnipperd teentje knoflook

2 theelepels asperge kruiden

2 stukjes gerookte zalmsteaks

olie om te wokken, Annemiek gebruikt zonnebloemolie

Bereiding: Snij de onderste 2 cm van de groene asperges af, schillen is niet nodig. Snijd de asperges in stukken van een cm of 6. Verhit de olie in de wok en doe de asperges, sjalotje, knoflook, kruiden en eventueel het rode pepertje in de wok. Wok het geheel al roerend 5 minuutjes. Als laatste haal dient het vel van de zalm afgehaald te worden, verkruimel het daarna over de asperges. Serveer de asperges met nieuwe aardappelen.