Bijeenkomst

ALKMAAR - 't Praethuys organiseert dinsdag 28 mei van 10.30 tot 12.00 uur een besloten bijeenkomst voor de partners van prostaat kankerpatiƫnten, met als thema: 'Hoe gaat het met jou?'

'Hoe gaat het met jou?' is een vraag die niet vaak wordt gesteld als bij jouw partner prostaatkanker is geconstateerd. "Natuurlijk gaat alle aandacht uit naar hem, het is uiteraard niet niks wat hem overkomt. Maar van de turbulentie die deze diagnose teweeg brengt in het leven krijgt de partner ook een deel mee. "Wat betekent dit voor ons? Wat zijn de mogelijkheden/consequenties van de voorgestelde behandeling? En zo kun je nog wel even doorgaan. Het is natuurlijk belangrijk dat je er samen over praat en elkaar steunt, maar lukt dat ook? Soms kan het je allemaal teveel worden, je bent ook maar een mens", aldus een medewerker van 't Praethuys. Het kan goed zijn om contact te zoeken met iemand die in het zelfde schuitje zit. "Iemand die begrijp waar jij mee worstelt, waarom jij verdrietig bent, een lotgenoot dus."

't Praethuys biedt die mogelijkheid. De ochtend wordt begeleid door Nel de Wit en Paulien Proot en is georganiseerd in samenwerking met de ProstaatKankerStichting (PKS). Graag aanmelden via info@praethuys.nl / 072 - 5113644.