Het pand van TOED Meijer in Alkmaar.
Het pand van TOED Meijer in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

'We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen!'

ALKMAAR - Het is zes jaar geleden dat Tim Meijer, tandarts implantoloog zijn nieuw gebouwde praktijk 'TOEDAlkmaar' aan de Overkrocht 43 opende. Terugkijkend op deze zes jaar is er gelukkig veel hetzelfde gebleven, een prachtig pand, een fantastisch team en een vriendelijke ontvangst voor alle patiënten. Toch vallen er ook veranderingen op.

'Patiënten zijn steeds bewuster'

"Allereerst zie ik in mijn tandartspraktijk dat de patiënten steeds bewuster zijn van het feit dat de mond gezond moet zijn en blijven. Door middel van het goed informeren en motiveren van de patiënten door onze mondhygiënistes en preventie assistentes, lukt het de patiënten scherper te krijgen op hun mondhygiëne. Omdat de tandheelkundige zorg voor kinderen tot 18 jaar gratis is , kunnen we met poetsinstructie voor de jongsten onder ons al vroeg beginnen", zo zegt Meijer.

Daarnaast is de implantologie niet meer weg te denken binnen de tandheelkunde. Het opvullen van een lege plek, waar eens een kies of tand heeft gestaan, met behulp van een implantaat met daarop een kroon, is een duurzame, prachtige oplossing.

Blijvende resultaten

Al 35 jaar wordt met plezier en blijvende resultaten geïmplanteerd door Meijer en zijn team, nu in een daarvoor speciaal ingerichte operatiekamer.

Klikgebit

Enthousiast is hij over het zogeheten 'klik-gebit'. 'Dat zijn implantaten met drukkers in het kunstgebit. "Het zijn mijn dankbaarste patiënten. Bijna alles kan weer gegeten worden. Het gebit zit vast!" Samen met het team; vier tandartsen, een tandarts orthodontie, (preventie)assistentes, mondhygiënistes en twee tandtechniekers is er binnen de TOED een gezellige club mensen waarmee het fijn werken is. Het is daarom dat ik als een tevreden mens het zevende jaar tegemoet zie.

Persoonlijke aandacht

"Opnieuw zullen we met persoonlijke aandacht, geduld en service, een bezoek aan TOEDAlkmaar zo aangenaam mogelijk maken. Kortom, we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen."

Zie ook: www.toedalkmaar.nl of www.implantologiepraktijk.nl. Telefoon: 072-5114202.