José Polonio in zijn spiksplinternieuwe keuken.
José Polonio in zijn spiksplinternieuwe keuken. (Foto: Vincent de Vires)

Comer bij Polonio: beleef het ook!

EGMOND AAN ZEE – Egmond aan Zee is verrijkt met een spiksplinternieuwe horecabeleving in optima forma: chef-kok José Polonio opende recentelijk restaurant 'Comer bij Polonio', (Spaans voor Eten bij Polonio). Voor de bekende chef-kok met Spaanse roots komt alles samen in dit nieuwe etablissement. "De ambiance is opgetrokken in mediterraanse stijl met Franse, Italiaanse en Spaanse invloeden. Deze aspecten zijn niet alleen terug te vinden in de inrichting maar zeker ook op de menukaart."

Nieuwe mediterraanse beleving in Egmond aan Zee

José serveert zijn gasten veel beleving in Comer bij Polonio. "Allereerst werken we vanuit een open keuken waar ik onder andere The bastard BBQ op houtskool en een authentieke Andalusische BBQ heb staan, zoals je die ziet aan de Spaanse stranden. Gevuld met Egmonds zand", glundert de chef-kok/eigenaar. "Zie je het al voor je? Met van die lekkere visjes aan de spies als een dorade of een tarbot." Qua menukaart nam José ook geen halve maatregelen, want zijn klassiekers als bouillabaise, kreeftensoep, de halve kreeft, de Eggs Benedict en huisgemaakte mayonaise ontbreken niet. "We bieden ook goeie vegetarische gerechten, vlees van de grill, gravad laxs en lekkere patés. Kortom, we gaan gewoon heel veel gekke dingen doen."

Van tosti tot kaviaar

In zijn 'Comer bij Polonio' kunnen de gasten zich zowel laven aan verse oesters uit de oesterbar als aan cocktails die ter plekke worden gemixt in de daartoe ingerichte bar. "Ook een verhoogde koffiebar met loungebanken ontbreekt niet en kinderen kunnen zich uitleven in een kinderhoek compleet met pooltafel. We zijn tenslotte een echt familierestaurant met voor ieder wat wils. Van tosti tot kaviaar, zeg maar."

Live muziek

Voor de totale stijl en inrichting tekenen de interieurontwerpers van E.S.T.I.D.A. die José's visie in het gehele concept hebben meegenomen. Comer bij Polonio' biedt plaats aan zo'n 130 gasten binnen en 80 gasten buiten. "Als de zon erin komt, kijk je zo over de duinen heen naar de zee. Ik ben zeer verheugd dat ik de gasten - samen met mijn team - op onze vakmanschap, kwaliteit en beleving voor jong en oud kan trakteren. In de toekomst ben ik van plan om voor de 'oudere jongeren onder ons' iets te creëren met live muziek en een lekkere borrel op de zondagmiddag. Kortom, plannen zijn er genoeg…"

Mensen die al eens kennis maakten met de José's kookkunsten via zijn cateringbedrijf 'de Kookmuts', kunnen gerust zijn: onder de vlag van 'Comer bij Polonio' wappert De Kookmuts lekker mee!