Samba Salad 40 jaar
Samba Salad 40 jaar (Foto: Jan Willem Groen)

'Een artiest zien schitteren op een echt podium vergeet je nooit meer'

ALKMAAR - Podium Victorie opent twee weken lang haar deuren voor het eerst voor een voor hen zeer onalledaagse doelgroep. Ruim vierduizend kinderen komen genieten van een serie muzikale pretconcerten van muziektheater gezelschap Samba Salad ter ere van hun veertigjarig bestaan. Bijna dertig scholen stappen op de fiets om een uurtje 'uit hun dak' te gaan met in de grote zaal concerten voor de bovenbouw en voor de onderbouw in de kleine zaal. De bovenbouw was 20, 21 en 22 mei uitgenodigd in de grote zaal en de onderbouw kan 27, 28 en 29 mei in de kleine zaal genieten van het pretconcert.

Samba Salad geeft pretconcerten voor schoolkinderen in Victorie

Nooit eerder betraden zoveel kinderen het nieuwe poppodium aan de Pettemerstraat. Samba Salad vierde eerder dit jaar haar jubileum in Amsterdamse poptempel Paradiso, podium Victorie en poppodium de Duycker met publieke concerten. Omdat een jubileum van veertig jaar het hele jaar gevierd wordt en iedereen daarvan mag meegenieten, worden alle scholen in de omgeving van Bergen en Alkmaar uitgenodigd dit feest uitbundig te vieren. De muzikale familie en grondleggers van het gezelschap Herman, Rita en Maya vonden het hoog tijd voor kinderen om het poppodium ontdekken. "Het is voor diverse scholen veel voorkomend dat ze met de klassen naar theatervoorstellingen gaan in het theater."

Hoge kwaliteit

"Maar waarom eigenlijk niet naar een popzaal? We hebben één van de mooiste podia van ons land in Alkmaar. Het is van zulke hoge kwaliteit en bedoeld voor iedereen", meent Herman Link van Samba Salad. "De kinderen van nu groeien op met een festivalcultuur, inmiddels zijn er steeds meer familievriendelijke festivals", zegt Maya. Glunderend vervolgt ze: "Een artiest zien schitteren op een echt podium met professioneel licht en geluid, dat vergeet je nooit meer."

Lees verder pagina 6.

Samba Salad in Paradiso