Rataplan Alkmaar
Rataplan Alkmaar (Foto: Claudia Otten)

Duurzaam en goedkoop winkelen?

REGIO - Duurzaam en goedkoop winkelen? Dit kan bij kringloopwinkel RataPlan. Wie tweedehands spullen koopt, betaalt minder en spaart het milieu.

Kom kringlopen bij RataPlan!

Kringloopwinkels. Een bekend fenomeen, maar wat doen zij eigenlijk? Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is één van de belangrijkste doelen van RataPlan. En iedere kopende klant levert een bijdrage. De verkoop van spullen in de winkels draagt namelijk bij aan het creëren van nieuwe banen.

Het stigma dat kringloopwinkels muf en stoffig zijn is allang verleden tijd! Naast dat het duurzaam en goedkoop is, is kringloopwinkelen helemaal hip! Op zoek naar die mooie vintage bank, een hippe retro lamp of een unieke outfit? RataPlan heeft het! Elke dag komen er nieuwe unieke artikelen binnen in de winkel waardoor het assortiment dagelijks wisselt. Eens in de zoveel tijd een bezoekje brengen aan de kringloop kan dus een heus kringlooppareltje opleveren.

Donderdag 30 mei zijn alle winkels van RataPlan geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kom langs in één van de kringloopwinkels, geef spullen een tweede leven en ga op zoek naar het ultieme kringloopkoopje. Drink een kopje koffie in de koffiecorner en maak er een gezellig dagje uit van! RataPlan Alkmaar – Zijperstraat 46-50, 1823 CX Alkmaar. RataPlan Heerhugowaard – Marconistraat 16, 1704 RG Heerhugowaard. www.rataplan.nl