Schooljudo zet ieder kind in zijn of haar kracht
Schooljudo zet ieder kind in zijn of haar kracht (Foto: Adobe Stock)

Een tienjarig Schooljudo jubileum met speciale gasten

ALKMAAR - Dit schooljaar deden opnieuw twaalf basisscholen in Alkmaar mee met het opvoedkundige beweegprogramma Schooljudo. Het programma wordt dit jaar voor de tiende keer mogelijk gemaakt door de gemeente Alkmaar. Reden voor een feestje. Dit jaar zelfs met speciale gasten. Topjudoka Marhinde Verkerk gaat met de kinderen op een supertatami aan de slag terwijl Freek Vonk tussen de Schooljudoclinics door de koppeling zal maken met de dierenwereld.

Tussen de clinics door vertelt Freek Vonk over de dierenwereld en de connectie met judo

Schooljudo helpt docenten al vijftien jaar bij het creëren van een veilige en fijne sfeer. Omdat zij geloven dat dit de basis vormt om iedere klas en ieder kind in zijn of haar kracht te zetten. Zij doen dit door een eeuwenoude filosofie van het judo via een vernieuwende en speelse methodiek de gymzaal en klas in te brengen. Zo leveren zij een significante bijdrage aan de fysieke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas.

Eind clinic

Schooljaar 18/19 wordt woensdag 5 juni feestelijk afgesloten in Sportpaleis Alkmaar. Schooljudo ambassadeur Marhinde Verkerk zal met de kinderen werken aan thema's als weerbaarheid, respect en vertrouwen. Tussen de clinics door vertelt Freek Vonk samen met Schooljudo oprichter Ruben Houkes meer over de dierenwereld en hierin maken ze de connectie met judo Schooljudo. Dit wordt mogelijk gemaakt door Reaal verzekeringen.

Schooljaar 19/20

Aankomend schooljaar gaan twaalf andere scholen deelnemen aan Schooljudo. Gemeente Alkmaar heeft de samenwerking verlengd om samen met Schooljudo te blijven werken aan de weerbaarheid van kinderen en aan een veilig schoolklimaat. Voor meer informatie over Schooljudo neem contact op met Anne Rongen via 023-3036800 en anne@schooljudo.nl.

Afbeelding
Afbeelding