Linda van Hagen geeft workshops smartphone fotografie.
Linda van Hagen geeft workshops smartphone fotografie. (Foto: Erna Faust).

Bloebs Smartphone Fotografie

HEERHUGOWAARD – Miljoenen mensen in de hele wereld hebben een smartphone. Grote groepen weten niet precies hoe ze de smartphone moeten gebruiken om de perfecte foto te maken. Daarom is Linda van Hagen uit Heerhugowaard van Bloebs Smartphone Fotografie gestart met het geven van workshops smartphone fotografie.

''Door aan de workshop deel te nemen leer je nog betere, mooie en leukere foto's maken, en krijg je ook een stukje basiskennis fotografie'' zegt Linda van Hagen, die in het verleden cursussen fotografie heeft gevolgd op de Fotovakschool in Amsterdam. ''Tijdens de workshops laat ik de deelnemers zien dat je smartphone verschillende technieken heeft om de mooiste foto's te maken. Ik leer mensen ook anders te kijken naar het object wat ze fotograferen. Naast workshops voor particulieren geef ik ook 'Workshops food fotografie' met de smartphone. Een interessante workshop voor restaurants, eetcafés, bistro's en cateraars. Zij presenteren hun gemaakte gerechten vaak door middel van foto's op social media en op hun website. Ik leer ze om met hun smartphone mooie foto's te maken met de juiste techniek en compositie." De zakelijke workshops worden gegeven in het bedrijf zelf of op locatie. Woningeigenaren verkopen steeds vaker zelf hun woning. Dan worden de foto's, die door de woningeigenaar zijn genomen, niet alleen op de woningsites gezet maar ook op social media. ''Mooie en duidelijke foto's zijn belangrijk voor een eerste indruk van de woning. Daarom moeten de foto's van uitstekende kwaliteit zijn. Dat leer ik woning eigenaren in de workshop 'Woningfotografie met je smartphone'."

Voor meer info: Bloebs Smartphone Fotografie, Monniksrob 7,1704 VT Heerhugowaard, telefoon +31 (06) 2319 07 19, www.bloebs.nl workshops@bloebs.nl