Kunstroute Langedijk laat divers werk zien.
Kunstroute Langedijk laat divers werk zien. (Foto: aangeleverd)

Kunstenaars openen deuren

LANGEDIJK - Kunstroute Langedijk vindt dit jaar voor de tweede keer plaats tijdens de Pinksterdagen op 9 en 10 juni. Doel van de kunstroute is om inwoners en belangstellenden uit Langedijk en omstreken in aanraking te laten komen met beeldende kunst.

Zo'n 90 kunstenaars verspreid over de gemeente Langedijk zetten hun deuren open voor het publiek. Op diverse locaties kunnen bezoekers van de kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst, installaties en videokunst. Er doet tijdens de route weer een aantal vaste locaties met diverse kunst mee zoals Het Behouden Huis, Veldzorg, dorpshuis De Geist en de Vijzel. De Kooger Kerk opent speciaal haar deuren met een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers.

Aparte vaarroute

Daarnaast is er ook een aparte vaarroute langs diverse kunstlocaties. Belangstellenden kunnen gratis opstappen bij Veldzorg, De Lepelaar 28 of de Kooger Kerk. Er is ook een gratis pendeldienst tussen de Sluiskade en Veldzorg. En de Broekervaart sluit aan op de vaarroute. Vanuit station Heerhugowaard is het vijf minuten lopen naar de Westdijk en om op de Broekervaartboot naar de Sluiskade op te stappen. Tijdens Kunstroute Langedijk is in de Witte Kerk in Sint Pancras een expositie te zien naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het Actief Vrouwenkiesrecht. Dertien vrouwelijke kunstenaars doen hieraan mee en zij reageren met hun werk vooral op hun rol en betekenis als vrouw in de kunst. Kunstroute Langedijk is te bezichtigen op beide Pinksterdagen van 11.00 tot 17.00 uur en voor deze route is een aparte kunstkrant en route te verkrijgen op vaste locaties en bij de kunstenaars. Zie www.lieflangedijk.nl of op Facebook op 'Kunstroute Langedijk'.