Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Feestelijke ingebruikname buurtfiets

ALKMAAR - Het is zover! De elektrische buurtfiets voor De Vleugels in Alkmaar is onderweg. Vrijdag 14 juni neemt wethouder Van Zon van de gemeente Alkmaar de fiets op feestelijke wijze in gebruik.

De buurtfiets moet bijdragen om het isolement van ouderen tegen te gaan, nadat door het samenvoegen van buslijnen 1 en 5 de rechtstreekse busdienst naar het ziekenhuis en het centrum kwam te vervallen. Met dank aan diverse sponsors is de fiets er gekomen.

Waar en wanneer?

De feestelijke ingebruikname van de Buurtfiets is vrijdag 14 juni. Vanaf 16.00 uur is een ieder van harte welkom voor een kopje koffie en wat lekkers. De officiƫle onthulling van de fiets is om 16.30 uur. Daarna maakt de wethouder samen met bewoners het eerste ritje met de buurtfiets. Om 17.00 uur is er met alle aanwezigen een toost op de nieuwe aanwinst.

Stemmige pianomuziek

Van 17.00 uur tot 18.30 uur is er een gezellig samenzijn met een hapje, een drankje en stemmige pianomuziek. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de buurtfiets zoeken De Vleugels en het Huis van de Wijk De Alkenhorst in samenwerking met 'Fietsen Alle jaren Alkmaar' bestuurders om bewoners van de wijk De Hoef rond te rijden. Interesse? Laat het dan snel weten! De organisatie is op zoek naar een groepje enthousiaste, sportieve, gezellige mannen en vrouwen om de Buurtfiets te besturen. Vrijwilligers worden verzocht zich snel aan te melden via reuringindehoef@gmail.com.