Stichting NiKo mensgerichte zorgorganisatie

ALKMAAR - Stichting NiKo is een mensgerichte zorgorganisatie in Alkmaar-Zuid die zorg- en welzijnsdiensten aan ouderen levert. Thuis en in de huiselijke woonzorgcentra: De Nieuwpoort en De Palatijn. Het uitgangspunt is: "Wat kunt u zelf en waarbij kan Stichting NiKo u ondersteunende hulp bieden."

De gekwalificeerde en betrokken zorgmedewerkers zijn 24 uur per dag beschikbaar, zodat ouderen in Alkmaar-Zuid zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Als thuis blijven wonen niet meer lukt, vinden zij een nieuw thuis in een van de woonzorglocaties. Zij wonen daar met een zelf te besteden zorgbudget. De zorgvragers bepalen, Stichting NiKo is hun rechterhand!

Aandacht en passie

Regelmatig wordt opnieuw in kaart gebracht wat de behoeften en wensen van de zorgvragers zijn om de zorg zo goed mogelijk te kunnen toespitsen op de persoonlijke situatie, het welbevinden van de zorgvragers speelt hierin een grote rol. Zo wordt ook een persoonlijk profiel aangemaakt met daarin beschreven wat de zorgvrager prettig vindt of juist niet. Hoe iemand aangesproken wil worden, wat iemand lekker vindt om te eten of juist niet, maar ook of iemand wel of niet gereanimeerd wil worden. Al deze informatie wordt in een persoonlijk zorgplan gegoten. Door deze persoonlijke benadering en toegespitste zorg, draagt Stichting NiKo bij aan een fijne oude dag voor de zorgvragers. Alles gebeurt met persoonlijke aandacht en passie voor het vak. De zorgverleners kennen graag het verhaal van de zorgvragers en de mensen die belangrijk voor hen zijn. U ziet bij Stichting NiKo daarom zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde gezichten.

Uitgelezen kans

Stichting NiKo heeft naast de vaste zorgteams ook een flexpool samengesteld met zorgverleners die de vaste gezichten vormen voor de zorgvragers. Dit team verzorgenden IG en helpenden wordt organisatie breed ingezet. Het is een uitgelezen kans om werkervaring op te doen met diverse doelgroepen, van psychiatrie en somatiek tot dementie.

Voordelen

De medewerkers in de flexpool kunnen zichzelf inroosteren en houden zo zelf de regie over hun tijd, maar zij hebben wel alle voordelen van een vaste aanstelling. Zij bouwen pensioen en vakantiegeld op en krijgen een eindejaarsuitkering. Er is nog plaats in deze flexpool voor verzorgenden IG of helpenden. Heb je interesse? Stuur dan je motivatie en CV naar: sollicitatie@stichtingniko.com en vermeld erbij dat het om de flexpool gaat. Eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Manja de Waard: 06-21 63 70 54 of m.dewaard@stichtingniko.com