Moeder en dochter gezellig aan de koffie.
Moeder en dochter gezellig aan de koffie. (Foto: aangeleverd)

Inschrijven SVNK

ALKMAAR - Schrijf u in als woningzoekende. Ook als u reeds een woning huurt. Het aantal ingeschreven jaren zijn belangrijk voor als u ooit wilt verhuizen.

Een goed thuis

Woonwaard streeft naar een samenleving waarin iedereen kan deelnemen en tot zijn recht komt. Een goed thuis is daarvoor de basis. Wat een goed thuis is? Dat is veranderlijk en voor een groot deel afhankelijk van persoonlijke situatie, gezondheid en levensfase. Daarom zorgen we ook voor voldoende geschikte woningen en woonvormen voor ouderen en (tijdelijk) kwetsbare doelgroepen. En zijn we partner voor zorg- en welzijnsorganisaties met een huisvestingsvraag.

Fijn wonen, ook als oudere?

Als je jong bent is het moeilijk je in te beelden wat je woonbehoeften zijn als je ouder bent. Ook als je al wat ouder bent is dat soms lastig. Toch is het slim om tijdig na te denken over hoe u prettig ouder wilt worden. Wellicht is een seniorenwoning wat voor u? Een seniorenwoning ligt in een rustige omgeving en deze woningen zijn drempelloos. U woont op de begane grond of er is een lift. In de directe omgeving vindt u voorzieningen als een supermarkt of busverbinding. Ook is er meestal een huisartsenpraktijk in de buurt. Vaak is er een gemeenschappelijke ruimte in het gebouw. Kijk voor meer informatie op www.woonwaard.nl zoekwoord seniorenwoning.