Persoonsgerichte zorg bij de Zorgcirkel.
Persoonsgerichte zorg bij de Zorgcirkel. (Foto: aangeleverd)

Zorgcirkel biedt persoonsgerichte zorg

REGIO - Het aantal 65-plussers stijgt landelijk de komende twintig jaar met 55% tot bijna 5 miljoen. Het aantal 90-plussers stijgt tegelijk met bijna 200% tot 340 duizend. Zorg zal vaker thuis geboden worden. Dit is een van de gevolgen van de groei. Ouderenzorgorganisaties groeien mee en ontwikkelen passende en persoonsgerichte zorg. Zo ook de Noord-Hollandse organisatie De Zorgcirkel.

We spreken met Jessica Sleeswijk, specialist ouderengeneeskunde bij De Zorgcirkel over wat deze ontwikkelingen betekenen voor de revalidatiezorg. '' Een ongeluk, beroerte, een heup- of knieoperatie is ingrijpend, zeker als je al wat ouder bent of je kwetsbaar voelt. De periode van herstel en revalidatie kan het verschil maken voor iemand. Het geeft een ontzettend voldaan gevoel als een revalidant vertrouwen in zichzelf terugkrijgt om thuis het leven weer op te pakken. Een grote prestatie van de revalidant, samen met de familie en het team van De Zorgcirkel.

Een prettige en vertrouwde omgeving draagt bij aan herstel en het leven weer (leren) oppakken na de revalidatieperiode. Er zal ook steeds meer vraag zijn naar zorg en behandeling thuis. De Zorgcirkel staat voor revalidatie- en herstelzorg thuis. Samen met andere organisaties, zoals Omring en de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelen we meer mogelijkheden hiervoor. Het is tijd om ons team van revalidatiezorgspecialisten uit te breiden. We zoeken nieuwe collega's, zoals een basisarts, logopedist, ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde en een verpleegkundig specialist. We maken graag kennis met mensen die ook zin hebben om mee te bouwen aan de ouderenzorg van de toekomst.

Meer informatie is te vinden op www.zorgcirkel.nl/werken-bij