Tienjarig jubileum voor molen de Gouden Engel.
Tienjarig jubileum voor molen de Gouden Engel. (Foto: Vincent Kraan)

Jubileumfeestje maalderij De Gouden Engel

KOEDIJK - "2019 is voor ons een heugelijk jaar, op 19 juni 2009 is molen De Gouden Engel namelijk voor het eerst officieel in zijn werk gezet", valt molenaar Vincent Kraan met de deur in huis.

"Dat is nu tien jaar geleden. Het zijn bewogen jaren geweest, we hebben veel geleerd en we hebben een fijne groep vrijwilligers en een grote groep trouwe klanten opgebouwd. Ons assortiment is in die jaren ook flink uitgebreid, veel nieuwe en unieke meelmixen, allerhande heerlijke koekjes en taarten én een eigen Foodcar: De Picknick Kar", vervolgt de molenaar.

Feestelijk ingericht terrein

Dit alles wordt zondag 23 juni gevierd met een feestelijk ingericht terrein rond de molen, met diverse kraampjes, een palingrokerij, een imker en een zeilmakerij. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten. Natuurlijk is de molen te bezichtigen en is de winkel open! Vincent Kraan: "Op deze dag starten we ook met de verkoop van ons bakboekje met unieke recepten bij onze bakmixen. We hebben het laatste half jaar hard gewerkt aan nieuwe mixen die passen in deze tijd, minder suiker en meer vezels. De kennis van de molenaar, de banketbakker en de voedingsdeskundige samen hebben we benut om deze resultaten te bereiken. Ook ons assortiment koekjes en banket is steeds verder ontwikkeld. Kom gezellig langs op de molen om deze oude ambachten in een nieuw jasje te ervaren!"

Het adres is Kanaaldijk 236 te Koedijk, de website www.maalderij-degoudenengel.nl