Charmless i speelt Electro-Britrock van het hoogste niveau.
Charmless i speelt Electro-Britrock van het hoogste niveau. (Fotos: aangeleverfd)

Vervolg van de voorpagina.

Verder nieuw is de vertoning van de ontroerende documentaire Miracles of Music. Dit jaar heeft de stichting kennis gemaakt met Pim Giel, die de ontroerende documentaire Miracles of Music heeft gemaakt, met medewerking van onder anderen professor Scherder. Hierin wordt heel goed zichtbaar gemaakt wát muziek voor deze groepen kan betekenen. Bierman: "Omdat de film zo goed aansluit op waar de stichting al jarenlang mee bezig is, leek het ons geweldig als deze film in hetzelfde weekend in Alkmaar zou draaien. En dan liefst natuurlijk bij de buren van Podium Victorie, zodat het echt een geheel zou worden. En dat is gelukt: in samenwerking met Filmhuis Alkmaar en Pim Giel, hebben we voor elkaar gekregen dat deze film op 22 juni, dus de dag voorafgaand aan het FGF in het Filmhuis vertoond wordt. De film wordt ingeleid door Jennemieke Otger, onder andere muziektherapeut bij Triversum Alkmaar. Na afloop is gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze film is heel geschikt voor mensen die in de zorg werkzaam zijn, maar is eigenlijk voor iedereen zeer de moeite waard."

'De Rode draad is de enorme sfeer'

Goede doelen

Dit jaar is gekozen voor vier (reeds bekende) goede doelen, te weten: Platanenhof in Alkmaar, Geheugenkoor Alkmaar, de Vijfhoek in Heiloo en Villa Westervenne in Heiloo. Deze vier instellingen krijgen hun aanvragen voor muziekinstrumenten/workshops gehonoreerd.

Sponsors en tickets

Al jaren mag de stichting FGF een beroep doen op een klein aantal vaste sponsoren. In natura en middels geld. "Ook mochten wij enkele nieuwe sponsoren verwelkomen. Om zo veel mogelijk van de opbrengst van het FGF aan de goede doelen te kunnen besteden blijven wij altijd een beroep doen op bedrijven om ons festival met een bijdrage te helpen realiseren. Bedrijven mogen zich dus altijd bij ons melden." Het laagdrempelige FGF wordt gehouden op zondag 23 juni. Zaal open 14.00 uur, aanvang 14.30 uur. Tickets voor het leukste festival van Alkmaar met heel veel bands en een DJ, zijn verkrijgbaar bij Podium Victorie. Voorverkoop € 10,00 via www.podiumvictorie.nl. Aan de kassa € 11,50. Gratis toegang tot 16 jaar. Nog meer informatie over de Stichting FeelGood, de bands, de goede doelen, de sponsoren en het festival is te vinden op www.feelgoodfestival.nl