De Molenhoeve.
De Molenhoeve. (Foto: RICHARD ROOD)

De Molenhoeve bestaat al een jaar

SINT PANCRAS - 'Leven zoals thuis', dat staat centraal bij De Molenhoeve. Hoe bevalt het wonen? Gesproken werd met een aantal cliƫnten.

'Mijn vrouw kan me nu dagelijks bezoeken'

Jaap van de Bosch (83) woont sinds vier maanden in De Molenhoeve en woonde hiervoor ook in Sint Pancras samen met zijn vrouw. "Het was vooral noodzaak om te verhuizen naar De Molenhoeve. Ik had teveel zorg nodig en thuis blijven wonen ging niet meer. Ik heb gekozen voor De Molenhoeve, omdat mijn vrouw mij dan gemakkelijk dagelijks kan bezoeken. En dat doet ze ook. Met de hond!"

'Ik vond het wel belangrijk om in dezelfde buurt te blijven'

Bep (80) en Kees van de Boer (85) wonen nu tien maanden in De Molenhoeve. Ze zijn bijna 45 jaar getrouwd. "Ons werd geadviseerd om te gaan wonen in De Molenhoeve. Ik heb een ongeluk gehad met de fiets en toen werd het allemaal wat lastiger", vertelt Kees. Bep: "De trap op en af werd zwaar en ook de tuin bijhouden ging niet meer. Ik vond het wel een moeilijke keuze, want ik heb 35 jaar in het huis in Sint Pancras gewoond. Ik vond het wel belangrijk om in dezelfde buurt te blijven, vandaar de keuze voor De Molenhoeve. Ik wilde niet uit Sint Pancras vandaan. Mijn buren van mijn vorige woning, komen hier ook gewoon nog op visite!"

Johan Remkes opende Molenhove

Kees: "Toen wij hier net twee dagen woonden, was de officiƫle opening van De Molenhoeve. Het was prachtig weer en iedereen zat buiten. Johan Remkes, commissaris van de Koning van Noord-Holland, kwam De Molenhoeve openen. Het was een gezellige dag!"

'Zorgmedewerkers Molenhoeve zijn behulpzaam'

Bep: "Er worden hier verschillende activiteiten georganiseerd: bloemschikken, kaarten maken, koersballen. Zelf doe ik aan gym. Ook vind ik de zorgmedewerkers van De Molenhoeve behulpzaam. Ze geven goed advies en ze houden alles in de gaten. Verder kennen ze iedereen en dat is fijn. Kees vult aan: "Ook van mij krijgen ze een dikke tien! Het is hier goed geregeld."