Mijn ex.
Mijn ex. (Foto: aangeleverd)

Vijf jaar Theater Vrij Zijn in Alkmaar

ALKMAAR - Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Theater Vrij Zijn de deuren opende van haar nieuwe theatergebouw op het industrieterrein Oudorp. In die tijd is het lege bedrijfspand aan de Madame Curiestraat omgetoverd tot een sfeervol en prachtig theater. En dat allemaal dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers.

Het gezelschap zelf bestaat al langer: onder de bezielende artistieke leiding van de 'Alkmaarse Braziliaan' Anderson Farah speelde het al vijtien spectaculaire producties. Vaak geïnspireerd door een historisch thema uit de rijke geschiedenis van Alkmaar.

Mijn Ex

Het eerste lustrumjaar van het theater wordt afgetrapt met een voorstelling met een meer eigentijds thema. Want wat gebeurt er als een huwelijk of relatie stukloopt en je elkaar daarna toch weer ontmoet? Het Vrij Zijn Theater vierde 21 juni de wereldpremière van de comedy 'MIJN EX!'. Een verhaal over mensen die van elkaar houden maar elkaar tegelijk ook haten. Een hilarische, herkenbare en soms ook licht- dramatische productie over al die tegenstrijdige gevoelens die horen bij het omgaan met een ex. In dit stuk de relatie van de Alkmaarse Angie en de Latino Pedro, die haar heeft verlaten voor een 'Afro-queen'. Deze pittige voorstelling wordt tot en met 30 juni gespeeld door professional en semi-professionals Anderson Farah, Brenda Goedhart en Gina Arthur. Zij worden ondersteund door vier talentvolle volwassenen acteurs; Ina Bromans, Ron de Groen, Anne Swartsenburg en Alan dos Santos en vier Alkmaarse kinderen; Noor van Esveld, Rafael Bunink, Dante Shearman en Felien de Zinger. Info en Tickets: www.theatervrijzijn.nl