Expositie strand in Heerhugowaard
Expositie strand in Heerhugowaard (Foto: aangeleverd)

Expositie Strand

HEERHUGOWAARD - In de Kunstkerk Heerhugowaard wordt tot en met 30 juni een expositie georganiseerd door Jeanine Lanen en Irma van de Zande met als thema 'Strand'.

Irma schildert graag beweging. Zij laat haar danseressen dansen op het doek. Als je naar haar jazzmuzikanten kijkt, dan hoor je de muziek. Maar als zij een 'strandschilderij' maakt is zij tijdens het schilderen in gedachte weer aan het strand. Als beschouwer voel je de wind door je haar en hoor je het ruizen van de zee. Irma: "Techniek wordt een automatisme in dienst van mijn emoties. Als ik strand schilder dan voel ik me weer aan het strand."

Jeanine Lanen is oorspronkelijk illustratrice van onder andere kinderboeken en tijdschriften. Jeanine: "Ik kom oorspronkelijk uit het Brabantse land en woon nu in Heerhugowaard. Ik werk graag met olieverf op linnen. Zowel mensen als lege strandgezichten. Ik heb de zee in mijn hart gesloten. Daar voel ik me nietig, geniet van de kleuren en het vakantiegevoel."

Iedereen is van harte welkom tijdens de openingstijden (www.kunstkerkheerhugowaard.nl) in de Kunstkerk, Stationsweg 53, Heerhugowaard. Telefoonnummer is 072-87 95 585.