Minikoraal tijdens Alkmaar Ontzet

ALKMAAR - De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet presenteert dit jaar een aantal nieuwe programma-onderdelen tijdens de ontzetviering. Eén daarvan is het Minikoraal Alkmaar. Naar voorbeeld van Ontzetzusterstad Leiden gaan 300 basisschool leerlingen uit Alkmaar vrijdag 4 oktober tussen 12.00 en 13.00 uur in Podium Victorie zich helemaal schor zingen!

Meedoen kan nog!

Tijdens het Minikoraal Alkmaar zingen basisschoolkinderen van groep 7 en 8 historische en eigentijdse liederen waarin de geschiedenis van stad en land centraal staat. Denk onder andere aan het Stedenlied, het Wilhelmus en andere (oud-Hollandse ) liederen. Het Minikoraal is in Leiden vast programma-onderdeel van de Ontzetviering. Els de Boer, oud bestuurslid van de 8 October Vereeniging, vond dat zo inspirerend dat ze samen met Olaf Koch (bestuurslid 8 October Vereeniging en toetsenist van de band Beejay & the Memphis Project) de stoute schoenen heeft aangetrokken. Ook een Minikoraal in Alkmaar! Met een groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder Vive les Gueux, is een podium gevonden en zijn de eerste scholen aangeschreven om deel te nemen. Daar is ONTZETtend enthousiast op gereageerd. Maar er is nog plek voor enkele klassen!

Doe mee!

Meedoen kan nog! Er is nog plek voor een aantal leerlingen. Ben je juf of meester van groep 7 of 8 en heb je zin om met je klas te zingen op vrijdag 4 oktober van 12.00 tot 13.00 uur in Podium Victorie? Geef je dan snel op via minikoraalalkmaar@8october.nl.