Donna Musica bestaat uit violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam. Samen met pianist Hendrik-Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal spelen en vertellen zij twee beroemde muziekstukken.
Donna Musica bestaat uit violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam. Samen met pianist Hendrik-Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal spelen en vertellen zij twee beroemde muziekstukken. (Foto: aangeleverd)

Familieconcert Peter in bieb de Mare

ALKMAAR - Donna Musica speelt woensdag 10 juli om 14.30 uur de gratis voorstelling 'Peter en ..de Moldau!' in bibliotheek de Mare in Alkmaar.

Donna Musica bestaat uit violiste Sandra Kox en celliste Evelien Dubbeldam. Samen met pianist Hendrik-Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal spelen en vertellen zij twee beroemde muziekstukken: 'De Moldau' van Smetana en 'Peter en de Wolf' van Prokovjev. Carien van Opstal bedacht een verhaal bij de Moldau gebaseerd op een oude volksvertelling. Na de pauze (met drinken en lekkers) klinkt het Russische sprookje Peter en de Wolf. Hendrik-Jan Bosma heeft de muziek bewerkt voor viool, cello, piano en verteller. Ook voor kinderen een spannende en speelse manier om met klassieke muziek kennis te maken. Reserveren: www.bibliotheekkennemerwaard.nl.