Willeke vermaakt de bewoners.
Willeke vermaakt de bewoners. (Foto: De Zorgcirkel)

Samen zijn en samen zingen!

ALKMAAR - 'Samen zijn, is samen lachen, samen huilen' én samen zingen! Afgelopen donderdag zongen vele bewoners van zorgcentrum Westerhout uit volle borst mee met de hits van Willeke Alberti. Haar optreden werd niet bekostigd van 'Het geld van ome Jan', maar was een cadeau van de Ronde Tafel 190 Alckmaer.

Willeke Alberti laat bewoners van Zorgcirkel Westerhout stralen

Met sponsoracties, zoals de verkoop van kerstbroden, halen de leden van de sociale mannenclub geld op voor goede doelen in de regio. Net als vorig jaar wilden zij graag iets doen voor de ouderen in Zorgcirkel Westerhout. In overleg met activiteitenbegeleider Marty Smit werd dit het optreden.

Keuze snel gemaakt

De keuze voor Willeke was snel gemaakt, want zij zingt al heel lang, is erg bekend bij de bewoners en vindt het zelf heel leuk om voor ouderen op te treden.

Een echte ster

"De bewoners waren erg verrast en blij om te horen dat Willeke Alberti kwam optreden. Zij is voor hen een echte ster", vertelt Marty. De animo om erbij te zijn was groot. Met een overvolle zaal werd de hulp van de heren van de Ronde Tafel erg gewaardeerd. "Zij hielpen met het klaarmaken van de zaal, het ophalen van de bewoners, het verzorgen van koffie en thee en dansten zelfs mee met het publiek."

'Ze nam alle tijd'

Na vele liedjes en verzoeknummers was het optreden toch echt voorbij. Maar vertrekken deed Willeke nog niet. Marty: "Ze nam alle tijd om met de mensen te praten en met hen op de foto te gaan. Dat was geweldig. Je zag ze stralen!"