Buikje Meloen van Roy Valentijn.
Buikje Meloen van Roy Valentijn. (Foto: aangeleverd)

Tineke en Roy exposeren in Grootschermer

GROOTSCHERMER - De nieuwe koers van het fraai gelegen museum en beeldentuin krijgt steeds meer glans: Tineke Hoogendam en Roy Valentijn exposeren vanaf 14 juli hun werk voor het oog van het publiek. Bezoekers van de Beeldentuin zullen deze zomer, dinsdag t/m zondag, aangenaam verrast worden door deze bijzondere kunst: er gaat een wereld open die blijft boeien en de kijker uitdaagt zichzelf vragen te stellen over de taal die de kunstenaar door middel van het werk spreekt.

Nieuwe koers Museum en Beeldentuin Nic Jonk

Zondag 14 juli is om 14.00 is de opening van de tweede expositie nieuwe stijl in Museum en Beeldentuin Nic Jonk in Grootschermer. Ook deze keer is er weer een interessante kleurrijke mix te zien: Tineke Hoogendam toont zowel schilderijen als prachtige beelden en Outsider Art kunstenaar Roy Valentijn verrast met schilderijen in een zeer kleurrijk palet.

Kunstenaars

Tineke Hoogendam werkt met keramiek en brons en maakt schilderijen en balanceert daarin tussen uitersten als vreugde en verdriet – ze probeert een evenwicht te vinden tussen vorm, kleur en verbeelding en is op zoek naar de balans tussen eenvoud en zeggingskracht. Roy Valentijn exposeerde onder andere in Enkhuizen, Amsterdam, Hoorn en nu in Grootschermer. Banksy, Brood, Appel & Kandinsky lijken zijn inspiraties. Of juist niet? In ieder geval is het resultaat, in eigen woorden, een Sub-Fantalistische stijl. 'Een stijl die bedoelt is om mensen zelf te laten bepalen wat zij waarnemen, vernieuwing en kleur aan te brengen bij de mensen.' Waarvan akte.

Parel van Noord-Holland

Stichting Collecties Museum en Beeldentuin Nic Jonk exploiteert sinds enige tijd Museum en Beeldentuin Nic Jonk, één van de weinige musea van Nederland opgericht door een kunstenaar en gericht op diens eigen werk. Het beheert, behoudt en presenteert een brede en gevarieerde collectie beelden, schilderkunst en opgravingen & verzamelingen van Nic Jonk in permanente opstellingen en exposeert werk van diverse andere kunstenaars. Zie www.nicjonk.nl