Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Alkmaar verwelkomt historische vloot

Vervolg van de voorpagina.

Vanaf vrijdag en in het weekend is er op de Kanaalkade een maritieme markt, in en rond het Victoriepark en de Turfhaven worden diverse ambachten uitgevoerd, zoals een smederij en haringrokerij. Ook voor jongeren is er van alles te beleven in het Victoriepark. Veel schepen - herkenbaar aan de speciale 'kijk aan boord-vlag' - zijn open voor publiek. Klim vooral aan boord! Het is niet alleen prachtig om deze gerestaureerde monumenten van dichtbij te bekijken, ook de verhalen die de schippers vertellen zijn prachtig. Het is echt een uitje voor het hele gezin. Verder is er volop reuring, want er is Zomer op het Plein en op het Waagplein is in het weekend een BMX-parcours waar je zelf kan fietsen, een side-event van het naderende EK Wielrennen."

Leiden

Vorig jaar wist Leiden met dit evenement maar liefst honderdduizend bezoekers te trekken, dus Van Dam rekent ook in Alkmaar op duizenden bezoekers. "We mikken op bewoners en toeristen uit de hele regio, dus ook uit Hoorn en Purmerend. Daarnaast richten we ons op de kuststreek die toch al vol toeristen zit. We nodigen ze graag allemaal uit om naar Alkmaar te komen om dit evenement mee te maken."

Voorzitter

Van Dam werd vorig jaar gevraagd voorzitter te worden van Stichting Victorie Erfgoed Manifestaties Alkmaar. De nieuwe stichting wil evenementen organiseren waarbij historisch erfgoed centraal staat. "Dit jaar zijn het schepen, maar de volgende keer kunnen dat kerken of andere monumenten zijn. We kijken in ieder geval ontzettend uit naar Victorie Sail. En als ik iedereen verbaasd en met een 'big smile' zie rondlopen, is het wat mij betreft een succes geworden!"

Informatie

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.victoriesailalkmaar.nl .