Nederlands Saxofoon Octet.
Nederlands Saxofoon Octet. (Foto: aangeleverd)

Tweede Lindegrachtconcert in Alkmaar

ALKMAAR - De serie Lindegrachtconcerten is 16 juli aan zijn zeventiende jaargang begonnen. De Lindegracht vormt nog twee dinsdagen 's avonds vanaf 20.30 uur de achtergrond voor prachtige muziek. Entree is - als altijd - gratis.

Het tweede Lindegrachtconcert vindt plaats op 30 juli. Voor de pauze speelt het North Sea String Quartet. Het in 2016 opgerichte ensemble is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten van Nederland. De vier gepassioneerde strijkers mengen klassieke composities met improvisatie en stijlen als jazz, folk, Latin en flamenco. Na de pauze is het de beurt aan het Nederlands Saxofoon Octet dat het zeer bekende Canto Ostinato van de beroemde Bergense componist Simeon ten Holt uitvoert.

Carillon

Als vervolg op zijn bijdrage aan het jubileumconcert 500-jaar Grote kerk bespeelt stadsbeiaardier Christiaan Winter ook aanstaande dinsdag van 20.00 tot 20.30 uur het carillon van de Grote Sint Laurenskerk, waarbij hij anticipeert op de te spelen muziek van die avond. www.lindegrachtconcert.nl

 North Sea String Quartet.